Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Πλειστηριασμοί: αφορούν όλους μας, μπορούμε να αντισταθούμε!

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Κοινωνική Κουζίνα
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ «ΙΔΕΟΔΡΟΜΙΟ» ΔΕΥΤΕΡΑ 18/11 ΚΑΙ ΩΡΑ 19,30
Οι πλειστηριασμοί αποτελούν μια νέα καθολική επίθεση στη ζωή μεγάλου μέρους του πληθυσμού. Από την 1 Ιανουαρίου του 2014 αίρεται υπό προϋποθέσεις τόσο η προστασία από
πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας όσο και οποιουδήποτε άλλου ακινήτου ενώ καταργείται και το όριο προστασίας από πλειστηριασμούς για οφειλές μέχρι 200.000 ευρώ.
H «Κοινωνική  Κουζίνα αλληλεγγύης Κατερίνης» και το «Σ.Ε.Ε.Π.Υ»  σε συνεργασία με την «αλληλεγγύη για όλους» ξεκινούν καμπάνια ενημέρωσης με σκοπό τη δημιουργία πλατιού δικτύου αλληλεγγύης ενάντια στις κατασχέσεις. Στην πρώτη ενημερωτική συνάντηση θα συζητήσουμε για το:
1.    τι ισχύει μέχρι σήμερα
2.    τι πρόκειται να αντιμετωπίσουμε άμεσα
3.    τι συμβαίνει στις χώρες που βρίσκονται ήδη στη δίνη των πλειστηριασμών
4.    ποια είναι τα εργαλεία μας, νομικά αλλά κυρίως κινηματικά για να αναχαιτίσουμε αυτή την επίθεση.
Η πρώτη συνάντηση θα γίνει την Δευτέρα 18/11 και ώρα 19,30 στο ΙΔΕΟΔΡΟΜΙΟ (Π.Π.Γερμανου3 -Κατερίνη  τηλ.2351039811) .

Στην  συνάντηση θα μιλήσουν ,ο Νίκος Παρλιάρος από την «Αλληλεγγύη για όλους» και την «Πρωτοβουλία κατοίκων Περιστερίου» ,  ο Φίλιππος Πολατζίδης από την «Πρωτοβουλία κατοίκων Τούμπας» και η Αλεξάνδρα Νταρλαγιάννη ως νομικός. 
Καλούμε τους πολίτες της Πιερίας και  όσους φορείς, δομές ή συλλογικότητες θέλουν να ενημερωθούν και να δράσουν μαζί μας να έρθουν στην πρώτη αυτή συνάντηση, ώστε όλοι μαζί να συντονίσουμε τους τρόπους αντίδρασής μας.