Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

ΣΕΒΕ: Βράβευση Επίτιμου Προέδρου ΣΕΒΕ Αντώνη Δούδου για τη δημιουργία του ΙΕΕΣ του ΣΕΒΕ από τον κ.Δημήτρη Λακασά

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΣΕΒΕ
 Βράβευση Επίτιμου Προέδρου ΣΕΒΕ Αντώνη Δούδου για τη δημιουργία του ΙΕΕΣ του ΣΕΒΕ

Σε μια εκδήλωση στις 27.09.13 με την οποία έκλεισε το ιδιαίτερα επιτυχημένο συνέδριο του ΣΕΒΕ EXPORT SUMMIT II-39ου IATTO FORUM το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου βράβευσε με τον Χρυσό Αλέξανδρο τον Επίτιμο Πρόεδρο κ. Αντώνη
Δούδο που ήταν ο ιδρυτής και θεμελιωτής του Ινστιτούτου Εξαγωγικών Ερευνών και Σπουδών (ΙΕΕΣ), το οποίο αποτελεί από το 1989 πυλώνα για την αποτελεσματική στήριξη των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, πέραν των ξένων συνέδρων από 20 χώρες, εκπρόσωποι της πολιτικής, οικονομικής-επιχειρηματικής και ακαδημαϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης. Ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ κ. Δημήτρης Λακασάς μετέφερε στους συμμετέχοντες δήλωση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε: «Ο Αντώνης Δούδος είναι ένα κορυφαίο παράδειγμα επιχειρηματία, ανθρώπου αλλά και φιλανθρώπου. Έχει ταυτίσει τη ζωή του με τη συνεισφορά στην πατρίδα και την επιχειρηματικότητα. Γι’ αυτό και η σημερινή τιμή στο πρόσωπό του αποτελεί μια αυτονόητη επιβράβευση του ήθους, των κόπων, του ταλέντου, της δημόσιας διαδρομής του. Ως φίλος του αισθάνομαι και εγώ απόψε συγκίνηση. Ο Αντώνης στο εργοστάσιο όλοι ξέρουν ότι ήταν πάντα και επιχειρηματίας και φίλος και με τον τελευταίο υπάλληλό του. Στην πολιτική και την εκπροσώπηση του κλάδου του, παραμένει αφοσιωμένος σε στόχους που πάντα έχουν κριτήριο την πατρίδα και την προσφορά. Και στην κοινωνία βοηθάει, πάντα αθόρυβα, εκείνους που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Το επιχειρείν για τον Αντώνη Δούδο σημαίνει κοινωνική προσφορά, θέσεις εργασίας, ευρηματικότητα, εξωστρέφεια, και εξαγωγές, πρωτοπορία. Αυτό αναζητά και αυτά επιτυγχάνει. Αυτά διεκδικούμε και μεις για την πατρίδα μας και αυτά θα αναζητήσω και στις ΗΠΑ, όπου θα βρίσκομαι σε λίγες ώρες. Την αγάπη μου ο Αντώνης Δούδος την γνωρίζει, όπως και την ευγνωμοσύνη μου για τη φιλία του».

Φανερά συγκινημένος ο κ. Δούδος ευχαρίστησε τη Διοίκηση του ΣΕΒΕ που τον τίμησε και, μεταξύ άλλων, πρόσθεσε: «Η τιμητική αυτή διάκριση ανήκει όμως και στους συνεργάτες μου, της τότε Διοίκησης που οφείλω όπως παλιά να τη μοιραστώ μαζί τους. Τους σκέφτομαι πάντα με συγκίνηση και αγάπη. Η δημιουργία του ΙΕΕΣ, αρχικά τολμηρή ιδέα, έγινε πραγματικότητα με μεθοδική σκληρή εργασία. Έτσι λοιπόν ένας μικρός σύνδεσμος του Νότου συγκριτικά με τα ευρωπαϊκά δεδομένα απέδειξε ότι οι ονειροπόλοι μαζί με τους τεχνοκράτες μπορούν και το πιο τολμηρό όνειρο να το κάνουν πραγματικότητα.....». Και συνέχισε: « Η χώρα μας και ο λαός περνά τα τελευταία χρόνια μια πρωτόγνωρη οδυνηρή κρίση και προσπαθούμε με σκληρή εργασία, με θυσίες, με αξιοπρέπεια να ξαναβρούμε το χαμόγελό μας. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων και σαν λαός δεν έχουμε αδύνατη μνήμη, δεν είμαστε αγνώμονες. Είναι η στιγμή που το εγώ γίνεται εμείς, κάτι που δίνει νόημα στο προσωρινό πέρασμά μας από τη ζωή. Και γι’ αυτό μην αμφιβάλλετε θα πετύχουμε.....».

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Καράογλου, ο Αναπληρωτής Υπουργός ΥΠΕΚΑ κ. Καλαφάτης, ο ΓΓ Δημοσίων Έργων κ. Σιμόπουλος, ο  Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Καθηγητής κ. Μουρμούρας, ο Πρύτανης του ΠΑΜΑΚ Καθηγητής κ. Χατζηδημητρίου, ο Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Καρούμπης, Πρόεδροι Επιμελητηρίων και επιχειρηματικών Συνδέσμων της πόλης, εκπρόσωποι άλλων φορέων και επιχειρηματίες και οι Επίτιμοι Πρόεδροι, τα μέλη του ΔΣ και το προσωπικό του ΣΕΒΕ.