Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Επίσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στην ΚΖ Εφορεία Προιστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από τον βουλευτή Δημήτρη Στρατούλη, το μέλος της πολ. γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Κανταρά
Τάσο και τον συντονιστή Πιερίας, Ζήση Ζάννα επισκέφθηκε την ΚΖ Εφορεία Προιστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων του νομού Πιερίας, όπου συνομίλησε με την προισταμένη κ. Έφη Πουλάκη Παντερμαλή και τους εργαζόμενους στην υπηρεσία.
Κατά την συζήτηση αναδείχθηκαν τα τεράστια προβλήματα της υπηρεσίας λόγω της μνημονιακής πολιτικής και των περικοπών σε κονδύλια στον τομέα του πολιτισμού.
Σε μια περίοδο που η ΚΖ Εφορεία Αρχαιοτήτων έχει μια πολύ μεγάλη και σημαντική σειρά έργων στον νομό μας, η επίθεση της κυβέρνησης σε όλους τους τομείς του δημοσίου καθιστά πλέον την λειτουργία της προβληματική, αν οχι αδύνατη.Τα μεγάλα και σπουδαία έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη συνεχίζονται χάριν στις προσπάθειες και την προσφορά των εργαζομένων εκεί,  χωρίς καμία ουσιαστική συμβολή απο την κεντρική διοίκηση.
Η έλλειψη προσωπικού, η διαθεσιμότητα, οι περικοπές δαπανών ακόμα και σε αναλώσιμα και η έλλειψη πολιτικής για τον πολιτισμό θέτουν σε κίνδυνο τόσο την συνέχιση των έργων όσο και την λειτουργία των υπάρχουσων δομών (μουσεία, αρχαιολογικά πάρκα κλπ). Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης και των τοπικών παραγόντων της για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.
Ο πολιτισμός είναι ένας κρίσιμος τομέας και χρειάζεται ενίσχυση σε όλα τα επίπεδα. Δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται  να τον επικαλούνται οι κυβερνώντες για ψηφοθηρικούς λόγους "ψαρεύοντας"στα θολά νερα εθνικιστικών ιδεολογημάτων.