Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Οι νέοι-νέες ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνης για τις μαθητικές κινητοποιήσεις

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
Οι νέοι και οι νέες του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνης στηρίζουμε τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις των μαθητών της Πιερίας και συμπαραστεκόμαστε στα αιτήματά τους για πραγματικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία, επαναπρόσληψη
των απολυμένων καθηγητών, έγκαιρη παροχή των διδακτικών βιβλίων. Από την αρχή της χρονιάς η λειτουργία των σχολείων πραγματοποιείται με εμπόδια, λόγω των ελλείψεων τόσο σε διδακτικό προσωπικό όσο και σε υλικοτεχνικές υποδομές. Το πρόβλημα είναι εντονότερο στα ΕΠΑΛ της πόλης, όπου ο Τομέας Υγείας-Πρόνοιας υπολειτουργεί, μετά την απομάκρυνση (με τη διαθεσιμότητα) των καθηγητών που τον στελέχωναν.

Στα χρόνια των Μνημονίων, η Παιδεία γενικά και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση βρέθηκαν στο στόχαστρο των κυβερνήσεων. Μειώσεις παροχών, περικοπές σε κονδύλια, απολύσεις καθηγητών και τόσα άλλα που απαξιώνουν το δημόσιο σχολείο. Περηφανεύονται ότι “τα σχολεία λειτουργούν ρολόι”, αλλά κρύβουν τα πολύ μεγάλα τμήματα, τα βιβλία που δεν υπάρχουν, τις απαρχαιωμένες σχολικές υποδομές. Κρύβουν την αλήθεια κάτω από το τραπέζι και προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες αγωνίζονται για το μέλλον το δικό τους και του σχολείου τους. Μπορεί κάποιοι να λένε ότι οι καταλήψεις γίνονται “για τη στρόγγυλη τυρόπιτα του κυλικείου”. Αυτοί θέλουν να συκοφαντήσουν το δίκαιο αγώνα για ένα σχολείο σύγχρονο, δημόσιο, δωρεάν και δημοκρατικό. Οι μαθητές και οι μαθήτριες βγαίνουν από την απάθεια, αποφασίζουν συλλογικά τις δράσεις τους και αγωνίζονται μαζικά και ειρηνικά για τα αιτήματά τους. Είμαστε στο πλευρό τους και αγωνιζόμαστε μαζί τους! Ο αγώνας για δημόσια και δωρεάν Παιδεία με αξιοπρέπεια θα νικήσει!
Nέοι-Nέες ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνης