Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Σκορπιός: Ο Αλ Πατσίνο σε ρόλο Ωνάση - Ο μύθος γίνεται ταινία!

Το «πράσινο φως» για να γυριστεί ταινία με θέμα τον Αριστοτέλη Ωνάση πάνω στον Σκορπιό σκέφτεται να δώσει ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ στον διάσημο σκηνοθέτη Φερνάντο Μεϊρέγιες.
Η απάντηση στην πρώτη κρούση ήταν αρνητική, αλλά τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νέος
ιδιοκτήτης του «παραδείσου του Ωνάση» το μελετά ξανά, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο.

Αν και οι λεπτομέρειες για την κινηματογραφική βιογραφία κρατιούνται ακόμη ως επτασφράγιστο μυστικό, οι καλλιτεχνικοί κύκλοι της Αργεντινής, από όπου θα ξεκινήσουν τα πρώτα γυρίσματα, βοούν ότι στα τέλη Οκτώβρη... θα σηκωθεί η κλακέτα του σκηνοθέτη. Και αυτή πιθανόν να συμπεριλάβει και μέρος του Σκορπιού, αυξάνοντας τις πιθανότητες να δούμε στο Ιόνιο τον Αλ Πατσίνο, που είναι ο επικρατέστερος... Ωνάσης, να ανασταίνει τον Ελληνα-μύθο!

Σύμφωνα με την εφημερίδα ''Έθνος'' η πολυαναμενόμενη ταινία, που έχει σκοντάψει πολλάκις σε οικονομικές συμπληγάδες, θα φέρει την υπογραφή του βραβευμένου Βραζιλιάνου σκηνοθέτη της «Πόλης του Θεού» και του «Επίμονου κηπουρού», ενώ τη σεναριακή διασκευή θα υπογράφει ο Μπράουλιο Μαντοβάνι.

«Μπούσουλας» για τους χολιγουντιανούς δημιουργούς είναι το βιβλίο του Πίτερ Εβανς («Νέμεσις: Η αληθινή ιστορία του Αριστοτέλη Ωνάση, της Τζάκι Ο και του ερωτικού τριγώνου που έριξε τους Κένεντι»). Το βιβλίο δέχθηκε άπειρες κριτικές για το γεγονός ότι δεν βασίζεται σε αποδείξεις για τα όσα υποστηρίζουν τα κεφάλαιά του, παρά σε φήμες.

http://www.newsit.gr/