Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Β.ΝΟΥΛΕΖΑΣ: Υπάρχει μυστικό σχέδιο του Υπουργείου Υγείας γιά συρρίκνωση και περαιτέρω υποβάθμιση του Γεν.Νοσοκομείου Κατερίνης

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Β.ΝΟΥΛΕΖΑ. δικηγόρου.ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ.
Υπάρχει μυστικό σχέδιο του Υπουργείου Υγείας γιά συρρίκνωση και περαιτέρω υποβάθμιση του Γεν.Νοσοκομείου Κατερίνης.

Η πλήρης ιδιωτικοποίηση τής δημόσιας υγείας είναι η πραγματική κυβερνητική επιδίωξη.Πλήγμα για
τα μεσαία και κατώτερα εισοδηματικά στρώματα και τούς συνταξιούχους.

Ο Υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης προωθεί απροκάλυπτα, με τόν πλέον κυνικό τρόπο τήν συγχώνευση και τα λουκέτα ασύμφορων δημόσιων Νοσοκομείων,ενώ μέσα από τήν περιβόητη κινητικότητα με τήν οποία μεταφέρονται ασθενείς και νοσηλευτικό προσωπικό σε άλλα Νοσοκομεία,χωρίς να ενημερώνονται οι διοικήσεις αλλά και οι θεράποντες γιατροί.
Aυτή είναι η περιβόητη μεταρρύθμιση στήν υγεία της οποίας υπεραμύνονται οι κυβερνητικοί βουλευτές που αντί να δώσουν εξηγήσεις μάς υβρίζουν χυδαία.Υποστήριξα ότι η Κυβέρνηση με βάση τις μνημονιακές δεσμεύσεις ανοίγει διάπλατα τίς πόρτες σε ιδιώτες που είναι έτοιμοι να αρπάξουν τα προβληματικά Νοσοκομεία πού φθίνουν και υπολειτουργούν, όπως συμβαίνει με τό νεόδμητο Νοσοκομαίο Κατερίνης που συνεχώς απαξιώνεται.Η Κυβέρνηση δέν ενδιαφέρεται να αναλάβει το κόστος λειτουργίας δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων και αναζητεί πλέον επενδυτές.
Όσοι δέν εχουν οικονομική άνεση θα πεθαίνουν κυριολεκτικά στόν δρόμο.
Σέ λίγο φοβούμαι στόν Νομό Πιερίας θα έχουμε υποτυπώδη πρωτοβάθμια περίθαλψη,πολλές κλινικές του Νέου Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης θα κλείσουν,οι ασθενείς θα παραπέμπονται σε Νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας,που υποτίθεται θα καλύψουν τίς ανάγκες στόν τομέα υγείας.Δείγμα τής κρατούσης θλιβερής, απαράδεκτης κατάστασης μπορεί οποιοσδήποτε νά πάρει με μία τυπική επίσκεψη. Η ανασφάλεια και ο φόβος κυριαρχούν ήδη και ανακοινώσεις τών εργαζομένων επιβεβαιώνουν όσα γράφονται. Πολλά Νοσοκομεία κινδυνεύουν να πουληθούν σε εξευτελιστικές τιμές μέσω του ΤΑΙΠΕΔ. Πολλοί συμπολίτες μας αναγκάζονται γιά κρίσιμες χειρουργικές επεμβάσεις να απευθύνονται σε ιδιωτικές κλινικές που κυριολεκτικά θησαυρίζουν με τίς ευλογίες και τίς πρακτικές τής Κυβέρνησης.Η δυσάρεστη αυτή κατάσταση χειροτερεύει καθημερινά, το νοσηλευτικό προσωπικό είναι απογοητευμένο, σε απόγνωση....
Η περίφημη κινητικότητα αποτελεί ουσιαστικά τόν προθάλαμο για τις απολύσεις πού προετοιμάζονται και αποκρύπτονται επιμελώς,η έκρηξη στόν χώρο τής υγείας είναι αναμενόμενη. Δέν αποκλείω ακόμη και τό κλείσιμο τόυ Νοσοκομείου ως ζημιογόνο καί μη παραγωγικό τούς επόμενους μήνες μέ βάση τις δεσμεύσεις των Μνημονίων. Ήδη η κατάσταση που επικρατεί σε αυτό είναι μάλλον εκρηκτική και η άποψή μου είναι δυστυχώς σε απόλυτη ταύτιση με τών εργαζομένων.Πρέπει η τοπική κοινωνία να αντιδράσει, οι συνδικαλιστικοί φορείς,να υπάρξει συγκέντρωση όλων τών εμπλεκομένων,να αποφασισθούν κινητοποιήσεις, ιδιαίτερα βαριά ασθενείς,οι συνταξιούχοι και οι άποροι θα βρεθούν σε εξαιρετικά δυσχερή θέση αν υπολειτουργεί το Νοσοκομείο Κατερίνης για το οποίο οι κυβερνητικοί βουλευτές μάλλον αγνοούν τις πραγματικές προθέσεις του αδίστακτου και ακραίου νεοφιλελεύθερου Άδωνι Γεωργιάδη. Οφείλουν,έχουν πολιτική ευθύνη όσοι μάς εκπροσωπούν στήν βουλή, χωρίς να ψεύδονται η να συγκαλύπτουν αυτήν τήν αντιλαϊκή πολιτική, να υποστηρίξουν με ενέργειες και επερωτήσεις τήν αναβάθμιση και δίκαιη χρηματοδότηση του Νοσοκομείου μας και προπαντός ο Δήμαρχος Κατερίνης,για το οποίο νοσηλευτικό Ιδρυμα σιγά σιγά και διακριτικά ομολογούν οι κυβερνώντες ότι τούς στοιχίζει ακριβά,ότι θέλουν να το ξεφορτωθούν,και ότι θα καταργήσουν το έννομο αγαθό τής δημόσιας υγείας όπως τόσα άλλα αναίσχυντα διέλυσαν,διότι αποφασίζουν με βάση οικονομικούς και τραπεζικούς όρους, ότι είναι ασύμφορο κλείνει η εκποιείται με μία απλή ανακοίνωση.
Χαρακτηριστικό τους η αφερεγγυότητα και αναξιοπιστία, πάντοτε εφευρίσκουν μία πειστική δικαιολογία ή μία πρόφαση γιά μία κραυγαλέα προκλητική απόφαση που τούς φέρνει δικαιολογημένα σε αντιπαλότητα με τό κοινωνικό σύνολο.