Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Στουρνάρας: ηλίθιοι όσοι μας αμφισβητούν

Ο λογαριασμός βγαίνει, τόνισε ο υπ. οικονoμικών.
Επίθεση σε όσους αμφισβητούν τα αποτελέσματα της δημοσιονομικής πολιτικής της κυβέρνησης εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για τη
σύμβαση για τα κρατικά λαχεία, ο Γιάννης Στουρνάρας, καταγγέλλοντας πως κάποιοι δεν θέλουν να σωθεί η χώρα, συμπεριλαμβάνοντας εμμέσως πλην σαφώς σε αυτούς, και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο υπουργός Οικονομικών επανάλαβε πολλές φορές τη φράση "ο λογαριασμός βγαίνει".» Πιστεύω πως ναι. Βαθύτατα από την καρδιά μου πιστεύω ότι ο λογαριασμός βγαίνει «Ποιοι δεν θέλουν να σωθούμε; Όλοι οι σπεκουλαδόροι του κόσμου…. Όπως είπε και ο Λένιν για τους «πρόθυμους ηλίθιους», γιατί υπάρχουν κι αυτοί, όλοι οι πρόθυμοι ηλίθιοι, δεν θέλουν να σωθούμε!» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.
«Ποιοι θέλουν να σωθεί η χώρα; Ποιοι θέλουν να βγει ο λογαριασμός; Οι υγιείς δυνάμεις όλου του κόσμου σαφώς θέλουν να σωθούμε, γι αυτό και υπάρχει ένα τεράστιο σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα – έχουμε πάρει πάνω από 240 δισ. ευρώ. Με επαχθείς όρους; Όχι! Με επιτόκιο χαμηλότερο από 3% και επιδιώκουμε να το χαμηλώσουμε κι άλλο. Επιδιώκουμε να σπρώξουμε προς τα πίσω τα χρεολύσια και τις λήξεις, ούτως ώστε η σωτηρία μας να γίνει ακόμη πιο εύκολη», είπε ο Γιάννης Στουρνάρας. 
Ο κ. Στουρνάρας περιέγραψε με φωτεινά χρώματα την κατάσταση της οικονομίας, τονίζοντας πως η χώρα κάλυψε ήδη τα 2/3 της διαδρομής για την έξοδο από την κρίση, ενώ συνέστησε σε όλους να έχουν ελπίδα πως η Ελλάδα θα τα καταφέρει. 
«Να έχετε ελπίδα. Πράγματι βγαίνει ο λογαριασμός, αρκεί να το πιστέψουμε κι εμείς» δήλωσε με έμφαση.
«Θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα όπου προκύψουν, θα σπρώξουμε προς τα πίσω αν χρειαστεί τα χρεολύσια και τις δόσεις για να είναι σίγουρη η σωτηρία της χώρας» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.
Ακόμα έδωσε έμφαση και στο θέμα τον offshore εταιρειών τονίζοντας ότι «δεν θα αφήσουμε τίποτα όρθιο στον χώρο αυτό».

http://www.rthess.gr/