Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Διαμάχη Τρεμόπουλου – Ψωμιάδη με καταδίκες και εκατέρωθεν ανακοινώσεις...

Νέα αντιπαράθεση του Παναγιώτη Ψωμιάδη με τον Μιχάλη Τρεμόπουλο. Αφορμή σημερινή απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης. 
Για «καταδίκη του κ. Τρεμόπουλου για συκοφαντική δυσφήμηση» μιλά ο κ. Ψωμιάδης, ««Μόνο ερήμην και χωρίς αντίπαλο μπορεί να κερδίσει ο πρώην τηλενομάρχης» δήλωσε ο Μ. Τρεμόπουλος.
Η ανακοίνωση Ψωμιάδη

Εκδόθηκε απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης με την οποία ο Μ. Τρεμόπουλος καταδικάσθηκε για συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος του Παναγιώτη Ψωμιάδη σε καταβολή χρηματικής ικανοποίησης ποσού 10.000 ευρώ και σε δημοσίευση περίληψης της απόφασης στην εφημερίδα ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ.

Ο Μ. Τρεμόπουλος, κατά την απόφαση του Πρωτοδικείου, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ υποστήριξε εν γνώσει του ψευδώς, ότι «ο κ. Ψωμιάδης έχει καταδικασθεί για παράβαση καθήκοντος και σε άλλες περιπτώσεις (αμμοληψίες Αξιού), όμως δεν διαπιστώθηκε δόλος, οπότε ουδείς έθεσε θέμα αργίας ή παύσης».

Όμως η αλήθεια είναι ότι ο Π. Ψωμιάδης είχε αμετάκλητα αθωωθεί, με απόφαση του Α? Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης.
Την απαλλαγή αυτή τη γνώριζε ο Μ. Τρεμόπουλος, ο οποίος άλλωστε φέρει την ιδιότητα του νομικού και δη του δικηγόρου, ενώ και ο μέσος πολίτης αυτής της χώρας γνωρίζει τη διαφορά της λέξης ¨καταδικάστηκε¨ από τη λέξη ¨δικάστηκε¨.

Η ανακοίνωση Τρεμόπουλου 

Ουσιώδη στοιχεία από την εκδίκαση της αγωγής του εναντίον του Μ. Τρεμόπουλου αποκρύπτει ο Π. Ψωμιάδης, με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων, υποστηρίζουν οι Οικολόγοι της Θεσσαλονίκης.

«Μόνο ερήμην και χωρίς αντίπαλο μπορεί να κερδίσει ο πρώην τηλενομάρχης» δήλωσε ο Μ. Τρεμόπουλος.

Στο δελτίο τύπου που διένειμε ο παυθείς περιφερειάρχης Π. Ψωμιάδης, παραλείπει να αναφέρει ότι στην αγωγή που κατέθεσε το 2011 εναντίον του Μ. Τρεμόπουλου ζητούσε 300.000 Ευρώ για συκοφαντική δυσφήμισή του επειδή ο πρώην ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων τον ενέπλεξε στην καταστροφή του Αξιού ποταμού από τους παράνομους αμμολήπτες.

Παραλείπει, επίσης, να αναφέρει ότι το ποσόν των 10.000 ευρώ επιδικάστηκε μετά από τρικ και εντολή στο δικηγόρο του να παραβεί τη συμφωνία και να εκδικάσει την αγωγή νωρίτερα από το αναμενόμενο και ενώ ο Μ. Τρεμόπουλος περίμενε ουσιώδη μάρτυρά του να έρθει αεροπορικώς από την Αθήνα.

«Είναι σαφές ότι η απόφαση αυτή θα ανατραπεί στο Εφετείο, για να αποδειχθεί για άλλη μια φορά ότι και τα ποτάμια έχουν υπερασπιστές, αλλά και ότι το καθεστώς Ψωμιάδη και οι απαράδεκτες πολιτικές του αποτελούν οριστικά παρελθόν για τη Θεσσαλονίκη και την Κ. Μακεδονία» δήλωσε ο περιφερειακός σύμβουλος Μ. Τρεμόπουλος.

Να σημειωθεί ότι πριν λίγες μέρες δημοσιεύτηκε δικαστική απόφαση που αποδέχθηκε αγωγή του Μ. Τρεμόπουλου και υποχρέωσε τον Π. Ψωμιάδη σε καταβολή 15.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση.