Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Ο Βενιζέλος θέλει να παρασημοφορήσει το βασιλικό μωρό!

Η κάρτα που έστειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον Γεώργιο Αλέξανδρο Λουί, όπου προτείνει την απονομή του Μεγαλόσταυρου της Mary Poppins
Με μια κάρτα όπου εμφανίζεται ο ίδιος ως Mary Poppins, δηλαδή αναλαμβάνοντας οικειοθελώς τον συμβολικό ρόλο της παραδοσιακής βρετανίδας νταντάς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ευχήθηκε
στην Kate και τον William, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, για τη γέννηση του διαδόχου.
Όμως, πέρα από τις ευχές, η κάρτα που έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης, περιείχε και μια πρόταση που δείχνει τις προθέσεις της ελληνικής πλευράς για αναβάθμιση των σχέσεών της με τη βρετανική: Συγκεκριμένα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος προτείνει στους γονείς του «Βασιλικού Μωρού» να του επιτρέψουν να το παρασημοφορήσει για τη μελλοντική προσφορά του στη χώρα μας!
Υπενθυμίζεται ότι παρόμοιο παράσημο απονεμήθηκε πρόσφατα στα πλαίσια του success story και στον Καπετάνιο Γουέι Τζιαφού, που ήταν επικεφαλής της Cosco, λίγο πριν αντικατασταθεί.
Σύμφωνα με έγκυρους διπλωματικούς κύκλους, η πρόταση Βενιζέλου στο βασιλικό ζεύγος όχι μόνο εγκαινιάζει μια νέα περίοδο «οικειότητας» στις ελληνοβρετανικές σχέσεις, αλλά βάζει τα θεμέλια και για μια στενότερη μελλοντική συνεργασία με τον Γεώργιο Αλέξανδρο Λουί.
Μάλιστα, κάποιοι δεν διστάζουν να προβλέψουν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος σκοπεύει μόλις ενηλικιωθεί το μωρό (στο οποίο θα είναι κάτι σαν γκουβερνάντα επι των τιμών), να του προτείνει να κατέβει στις εκλογές ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.
(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)