Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Στον αέρα η λειτουργία από τη νέα ακαδημαική χρονιά οι Φοιτητικές εστίες και η Φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ

Δραματική έκκληση της συγκλήτου για ελλείψεις σε προσωπικό. Λειτουργεί με 382 κενές θέσεις διοικητικών υπαλλήλων. 
Υπάλληλοι που συνταξιοδοτήθηκαν δεν αντικαταστάθηκαν- Άλλοι 81 μπήκαν σε διαθεσιμότητα.
Καλεί τους αρμόδιους παράγοντες να μην προχωρήσουν σε μία πολιτική που θα οδηγήσει το πανεπιστήμιο σε αδυναμία λειτουργίας.
Με άλλο ψήφισμα η σύγκλητος καταγγέλλει ότι προωθείται η φορολόγηση των ερευνητικών κονδυλίων! Αναλυτικά οι αποφάσεις:


ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΤΟΥ ΑΠΘ

Η Σύγκλητος του ΑΠΘ στη συνεδρίασή της με αριθμό 2864/24.7.2013 μεταξύ των άλλων συζήτησε τα εξής θέματα:
1. Τις οξύτατες ανάγκες του Ιδρύματος σε εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό. Ιδιαίτερα για το διοικητικό προσωπικό οι ανάγκες, όπως διαμορφώθηκαν μετά από τις χωρίς αντικατάσταση συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων των τελευταίων χρόνων αλλά και την πρόσφατη απώλεια 81 υπαλλήλων λόγω διαθεσιμότητας, δημιουργούν ασφυκτικές συνθήκες για τη λειτουργία του ιδρύματος.
Η Σύγκλητος του ΑΠΘ εξέδωσε το ψήφισμα που ακολουθεί, στο οποίο διαπιστώνεται ότι το ΑΠΘ αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, καθώς λειτουργεί με 382 κενές θέσεις διοικητικών υπαλλήλων. Με το ίδιο ψήφισμα δηλώνεται η κατηγορηματική αντίθεση του ΑΠΘ σε οποιοδήποτε νέο σχέδιο που θα θέσει σε διαθεσιμότητα διοικητικούς του υπαλλήλους.
2. Τη δυσμενέστατη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει τελικώς η ακαδημαϊκή κοινότητα, καθηγητές, ερευνητές, υποψήφιοι διδάκτορες και μεταπτυχιακοί φοιτητές, εξαιτίας της διακοπής των διεθνών ηλεκτρονικών περιοδικών και βάσεων, καθώς η Πολιτεία δεν κατέβαλε στους διεθνείς εκδοτικούς οίκους το κόστος των συνδρομών για το έτος 2013. Είναι λυπηρό που η Πολιτεία, σε αντίθεση με τις διακηρύξεις περί αριστείας, έχει αποκόψει ουσιαστικώς ολόκληρη την ελληνική εκπαίδευση από τη διεθνή βιβλιογραφική ενημέρωση και συμμετοχή.
3. Ενέκρινε και υιοθέτησε το ψήφισμα της ολομέλειας της Επιτροπής Ερευνών, το οποίο ακολουθεί, σύμφωνα με το οποίο δηλώνεται η αντίθεση του ΑΠΘ σε οποιουσδήποτε σχεδιασμούς ένταξης του ΕΛΚΕ στο ΝΠΙΔ που πρόκειται να δημιουργηθεί, καθώς μια τέτοια απόφαση θα είχε ολέθριες συνέπειες για την ερευνητική και εκπαιδευτική δραστηριότητα του ΑΠΘ.
4. Ενέκρινε όλες τις προτάσεις των Τμημάτων, σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής Κοσμητόρων, για τροποποίηση παλαιών και ίδρυση νέων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών, στις δαπάνες των οποίων δε συμπεριλαμβάνονται αμοιβές διδασκόντων, παρά μόνο λειτουργικά έξοδα. Τα έξοδα αυτά θα καλυφθούν, με αποφάσεις των Τμημάτων, από ίδιους πόρους.

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΤΟΥ ΑΠΘ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ