Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Εξάγουμε λουλούδια

Κατακόρυφα έχουν αυξηθεί οι εξαγωγές ελληνικών λουλουδιών επισήμανε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Α. Τσαυτάρης,οποίος επισκέφτηκε σήμερα
τον Ανθοκομικό Συνεταιρισμό Μακεδονίας, Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Νήσων και την Ανθαγορά του Συνεταιρισμού, στη Νέα Αγχίαλο Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για πρότυπη επένδυση στο χώρο της ανθοκομίας για την Ελλάδα, με σημαντική παρουσία τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στις αγορές του εξωτερικού, κυρίως των Βαλκανίων.

Ο εν λόγω ανθοκομικός συνεταιρισμός είναι από τους πρώτους στη χώρα, που λειτουργούν με καινούριο καταστατικό βάσει του Ν.4015/2011 (νέο θεσμικό πλαίσιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς). Αποτελείται από 20 παραγωγούς από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι προμηθεύουν την Ανθαγορά με προϊόντα που ο ίδιοι παράγουν και τα διαθέτουν στην αγορά μέσω του Δημοπρατηρίου σε τιμές χονδρικής, χωρίς τη ύπαρξη μεσαζόντων.

Τα προϊόντα ανθοκομίας που παράγουν τα μέλη του Ανθοκομικού Συνεταιρισμού είναι ανθοκομικά φυτά εξωτερικού και εσωτερικού χώρου, δρεπτά φυτά (δηλαδή φυτά που προορίζονται για καλλωπιστικές ανθοδέσμες), καθώς και αρωματικά φυτά.

Κατά τη συνάντησή τους με τον κ.Τσαυτάρη, οι εκπρόσωποι του Συνεταιρισμού επεσήμαναν ότι η λειτουργία της Ανθαγοράς και του Δημοπρατηρίου είναι ικανοποιητική και οικονομικά, δεδομένης της κρίσης, ενώ μέρος των πωλήσεών τους έχει εξαγωγικό χαρακτήρα αφού τα προϊόντα προωθούνται στις γειτονικές βαλκανικές χώρες.

http://www.rthess.gr/