Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

3ος Δρόμος Μουσών στα Πιέρια: 170 αθλητές έτρεξαν στο δρόμο των Μουσών στα καταπληκτικής ομορφιάς καταπράσινα Πιέρια

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος
  Η τρίτη διοργάνωση του δρόμου των Μουσών από τον Εξωραϊστικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Άνω Μηλιάς «Η Αγία Παρασκευή», στην Άνω Μηλιά, στην καρδιά των Πιερίων, κατέδειξε πως
αυτή η διοργάνωση έχει ήδη καθιερωθεί ως μια από τις πλέον σημαντικές ορεινές διαδρομές για τους βετεράνους αθλητές μεσαίων και μεγάλων απόστάσεων αλλά και για όλους τους ελεύθερους δρομείς που αναζητούν και συμμετέχουν σε ενδιαφέρουσες διαδρομές ανά την Ελλάδα.
Φέτος στον «3ο Δρόμο των Μουσών» συμμετείχαν συνολικά 140 βετεράνοι αθλητές και ελεύθεροι δρομείς και ήταν πραγματικά μια από τις πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις του είδους.
Ο καιρός βοήθησε ώστε οι συμμετέχοντες να απολαύσουν την διαδρομή μέσα στα καταπράσινα Πιέρια. Η διαδρομή ξεκίνησε απο το προαύλιο της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής της Άνω Μηλιάς, σε υψόμετρο 950 μ. και ανεβαίνοντας μέσα από πανέμορφα  δάση οξιάς, πεύκων και ελάτων έφτασε σε υψόμετρο 1450 μ. και στη συνέχεια κατέληξε στον τερματισμό πάλι στο προαύλιο της εκκλησίας. Συνολικά 16 χιλ. δρόμου μέσα στην μοναδική πολυποίκιλη φύση των Πιερίων. Εκεί όπου πραγματικά η φυσική ομορφιά εμπνέει το μύθο και τις Μούσες.
Ανάλογη ήταν και η συμμετοχή και η επιτυχία στο δρόμο των 1150 μ. όπου συμμετείχαν αγόρια και κορίτσια από 8 ως 12 χρονών. Συμμετείχαν 30 παιδιά όλων των ηλικιών και όπως εξελίχτηκε ο αγώνας, πραγματικά όλα τα παιδιά, απόλαυσαν την διαδρομή, αγωνίστηκαν για τον τερματισμό και διεκδίκησαν με πάθος τη νίκη.
Η οργάνωση της εκδήλωσης με την συμβολή του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πιερίας - Ημαθίας ήταν άψογη με όλους τους κανόνες του αγώνα ορεινού δρόμου.
Τα αποτελέσματα   
Οι 10 πρώτοι νικητές-τριες κατά κατηγορία είναι οι παρακάτω:

16000μ ΑΝΔΡΩΝ  
1 ΓΑΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΑΝΕΞ.
2 ΣΙΑΜΗΤΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ  - ΖΕΥΣ
3 ΝΟΥΛΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ - ΑΝΕΞ.
4 ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ-  ΑΝΕΞ.
5 ΚΑΠΕΛΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΑΝΕΞ.
6 ΜΠΛΕΤΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΠΑΣ ΦΙΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
7 ΤΣΙΜΟΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΑΝΕΞ.
8 ΜΠΑΞΕΒΑΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ - ΑΝΕΞ.
9 ΚΑΤΣΑΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ - ΣΔΥ ΚΟΖΑΝΗΣ
10 ΦΙΛΗΜΕΓΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  - Ο.Μ.Γ.

16000μ ΓΥΝΑΙΚΩΝ  
1 ΣΟΥΛΙΩΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ - ΖΕΥΣ
2 ΚΟΥΚΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ - ΣΔΥ ΧΑΝΙΩΝ
3 ΚΙΚΕΡΗ ΕΛΛΗ  - ΑΝΕΞ.
4 ΚΙΚΕΡΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ  - ΑΝΕΞ.
5 ΚΕΧΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ - ΠΑΟΚ
6 ΤΣΟΡΝΕΥ ΛΟΡΥ - ΑΝΕΞ.
7 ΤΖΗΝΕΡΗΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΕΞ.
8 ΤΣΙΓΑΡΑ ΑΓΛΑ'Ι'Α  - ΑΝΕΞ.
9 ΝΤΙΤΣΑ ΣΤΕΛΑ  - ΑΝΕΞ.
10 ΜΑΛΑΜΑΤΙΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ -  ΑΝΕΞ.

1150μ ΑΓΟΡΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  
1 ΜΠΙΤΣΑΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ - ΑΝΕΞ.
2 ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ  - ΑΝΕΞ.
3 ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – ΑΝΕΞ.
4 ΚΑΤΣΑΜΑΓΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ - ΑΝΕΞ.
5 ΠΑΤΣΙΟΜΗΤΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  - ΑΝΕΞ.
6 ΠΑΠΠΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ - ΑΝΕΞ.
7 ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΑΝΕΞ.
8 ΧΑΣΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΑΝΕΞ.
9 ΝΤΑΜΠΩΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΑΝΕΞ.
10 ΜΕΡΙΚ ΚΩΝ/ΝΟΣ - ΑΝΕΞ.

1150μ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  
1 ΤΣΙΑΤΣΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ - ΑΝΕΞ.
2 ΠΑΤΣΙΟΜΗΤΡΟΥ ΡΑΦΑΗΛΙΑ - ΑΝΕΞ.
3 ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ - ΑΝΕΞ.
4 ΚΩΣΤΑ ΓΕΩΡΓΙΑ  - ΑΝΕΞ.
5 ΚΑΖΑΚΗ ΛΥΔΙΑ - ΑΝΕΞ.
6 ΔΗΜΑΣΗ ΔΗΜΗΤΡΑ  - ΑΝΕΞ.
7 ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΑΚΗ ΜΑΡΙΑ  - ΑΝΕΞ.
8 ΤΟΛΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ  - ΑΝΕΞ.
9 ΑΔΑΜΙΔΟΥ ΖΩΗ - ΑΝΕΞ.
Απονομές
Σύμφωνα με την προκήρυξη του αγώνα βραβεύτηκαν  οι τρεις πρώτοι  νικητές και νικήτριες κάθε κατηγορίας ( Ανδρών- Γυναικών και Αγοριών - Κοριτσιών) με μετάλλια και τιμητικούς επαίνους. Σε όλους  όσους τερμάτισαν δόθηκαν επίσης   μετάλλια,  αναμνηστικοί έπαινοι, μπλουζάκια και καπέλα. Την ευθύνη διεξαγωγής των αγωνων εκ μέρους του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πιερίας – Ημαθίας είχε ο κ. Χάρης Βαρυτιμίδης, ενώ εκ μέρους του Δήμου Κατερίνης παρόν στην απονομή ήταν ο Δημοτικός Σύμβουλος, πρόεδρος του ΟΠΑΑΠ κ. Θωμάς Παπαδημητρίου.
Η πρόεδρος του Εξωραϊστικού  Εκπολιτιστικού  Συλλόγου  Άνω Μηλιάς «Η Αγία Παρασκευή» κ. Πόπη Μιντεκίδου δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένη αφού η επιτυχία του «3ου Δρόμου των  Μουσών» ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Οεκ μέρους του Συλλόγου ευχαριστεί  τους φορείς που βοήθησαν στην επιτυχή διεξαγωγή του αγώνα καθώς και τους χορηγούς: Ξυλεμπορία Κυριακίδη, ELECTRONET Σεραφείμ, Ξενοδοχείο Ποσειδών Παλλάς, Κτήμα Ηρακλής και ιδιαίτερα την Διασωστική ομάδα Κατερίνης που συνέβαλε τα μέγιστα στην ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα.