Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΜΑΣ ΕΥΘΥΜΗ ΚΑΛΕΒΡΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΔΝΑΣ - ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ Η ΧΗΡΑ ΤΟΥ ΕΚΛΙΠΟΝΤΟΣ ΤΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ....ΑΥΤΗ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΞΙΑ ΜΑΣ..ΕΥΓΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΔΝΑΣ -ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ.

     Την σύμβαση δωρεάν παραχώρησης χρήσης των γλυπτών έργων του αείμνηστου Πιεριέα καλλιτέχνη Ευθύμη Καλεβρά στο Δήμο Κατερίνης συνυπέγραψαν στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Σάββας Χιονίδης και η χήρα του εκλιπόντος Αικατερίνη Μηλακώτη.

 Όπως είναι γνωστό, η δωρεά, που γίνεται με την σύναψη χρησιδανείου για το χρονικό διάστημα έως τις 30-6-2015 εγκρίθηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο σε πρόσφατη συνεδρίασή του. Μετά τη λήξη του χρησιδανείου τα έργα (μαρμάρινα, πέτρινα και μπρούτζινα γλυπτά, αλλά και σχέδια εκμαγείων ανδριάντων και αγαλμάτων), του γλύπτη Ευθυμίου Καλεβρά θα περιέλθουν κατά πλήρη κυριότητα στο Δήμο Κατερίνης με τη μορφή δωρεάς.
Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Σάββας Χιονίδης ευχαρίστησε θερμά την κα Μηλακώτη, για την ανεκτίμητη δωρεά των έργων του εκλιπόντος τα οποία, όπως σημείωσε, θα εκτίθενται σε ειδική αίθουσα με το όνομά του.«Εκφράζω τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου για την απόφασή σας να κάνετε πράξη την επιθυμία του Ευθύμη Καλεβρά, τον οποίο διέκρινε πάντα μεγαλείο ψυχής. Η τέχνη και ο πολιτισμός είναι τομείς, στους οποίους επενδύουμε σταθερά και ευχαριστούμε που με την ευγενική σας αυτή ενέργεια ενισχύετε τις προσπάθειές μας» υπογράμμισε ο δήμαρχος. «Εύχομαι πραγματικά η στάση του σπουδαίου δημιουργού να γίνει παράδειγμα προς μίμηση» τόνισε ο κος Χιονίδης απευθυνόμενος στην σύζυγο του Ευθύμη Καλεβρά.
Η κα Μηλακώτη εμφανώς συγκινημένη ευχαρίστησε τον Δήμαρχο καθώς, όπως ανέφερε, με αυτόν τον τρόπο ικανοποιείται μία μεγάλη επιθυμία του συζύγου της.