Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Τα επαγγέλματα που αντέχουν...στην κρίση

Φυσιοθεραπευτές, μεταφραστές, τεχνικοί Η/Υ, ακόμη και προπονητές περιλαμβάνονται στη λίστα του αμερικανικού περιοδικού Businessweek με τα δέκα επαγγέλματα που εμφανίζουν τις καλύτερες προοπτικές για το 2011.

Σύμφωνα με ανάλυση του Businessweek, στις Ηνωμένες Πολιτείες και όπως προκύπτει από στοιχεία του υπουργείου Εργασίας της χώρας, σημαντική αύξηση αναμένεται να σημειώσει φέτος η ζήτηση φυσιοθεραπευτών καθώς οι baby boomers μεγαλώνουν και όλες οι ηλικίες αναγνωρίζουν τα σωματικά και ψυχικά οφέλη για την υγεία που συνδέονται με το θεραπευτικό μασάζ.

Οι δουλειές των προπονητών αναμένεται επίσης να ... ανοίξουν, καθώς οι τυπικοί εργοδότες, όπως είναι τα πανεπιστήμια, οι εταιρείες, οι επαγγελματικές και ερασιτεχνικές αθλητικές ομάδες εμπλουτίζουν με καινούρια άτομα το προπονητικό δυναμικό τους, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.

Ακολουθεί το επάγγελμα του διερμηνέα/μεταφραστή, αφού πλέον οι απαιτούμενες διεπαφές και επιχειρηματικές συναλλαγές σε παγκόσμιο επίπεδο δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν χωρίς τη χρήση υπηρεσιών εξειδικευμένης διερμηνείας και μετάφρασης. Οι μεταφραστές μπορούν να εργασθούν από το σπίτι τους και για λογαριασμό εταιρειών παροχής υπηρεσιών σε όλο τον κόσμο.
Καθώς ο επιχειρηματικός κόσμος εισέρχεται στην εποχή των τηλεδιασκέψεων και η τεχνολογία συνεχίζει να εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς, οι τεχνικοί υπολογιστών είναι ήδη δυσεύρετοι σε πολλούς οργανισμούς. Το αμερικανικό Γραφείο Στατιστικής της Εργασίας αναμένει ο κλάδος αυτός να μεγαλώσει κατά 78.000 νέες θέσεις εργασίας έως το 2018.
Έπεται το επάγγελμα του διοργανωτή συνεδρίων. Οι επαγγελματίες αυτοί αναλαμβάνουν την οργάνωση εκπαιδευτικών και επιχειρηματικών συνεδριών αλλά και εκδηλώσεις αναψυχής, και είναι υπεύθυνοι για τη μεγάλη εισροή τουριστικού και συνεδριακού χρήματος στις πόλεις και τις περιοχές που το έχουν ανάγκη.
Σύμφωνα με την αμερικανική Ένωση Στενογράφων Εθνικών Δικαστηρίων, περισσότεροι από το 70% των στενογράφων εργάζονται έξω από τις αίθουσες των δικαστηρίων.

Πολλοί στενογράφοι δικών εργάζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Το επάγγελμα απαιτεί εξαιρετική ακουστική ικανότητα, ταχύτατα δάχτυλα και (υποθέτουμε εδώ) την ικανότητα να μένει κανείς ανέκφραστος.

Η δημοσιογραφία δεν είναι πια το επάγγελμα που ήταν κάποτε, αλλά οι δημόσιες σχέσεις τα πάνε περίφημα, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ. Όλα τα είδη επιχειρήσεων κατανοούν ότι η ικανότητα ενός επαγγελματία στελέχους δημοσίων σχέσεων να προκαλεί την προσοχή των μέσων μπορεί να τις φτιάξει ή να τις συνθλίψει.

Οι διαμεσολαβητές είναι ειδικοί στην Εναλλακτική Επίλυση Διαφορών. Μερικοί κερδίζουν περισσότερα από 100.000 δολάρια ετησίως. Η αμερικανική στατιστική υπηρεσία προβλέπει ότι ο κλάδος της διαμεσολάβησης θα γνωρίσει ταχύτερη ανάπτυξη σε σχέση με το μέσο όρο όλων των άλλων επαγγελμάτων έως το 2018.

Επιπλέον, με το YouTube να φιλοξενεί σήμερα περισσότερες αναζητήσεις ανά ημέρα από οποιονδήποτε άλλο δικτυακό τόπο πλην της Google (GOOG), η ανάγκη για υπεύθυνους μοντάζ φιλμ και βίντεο είναι ξεκάθαρη.

Τέλος, στα επαγγέλματα του μέλλοντος συγκαταλέγονται οι χρηματοοικονομικοί αναλυτές. Όλοι οι οργανισμοί -κυβερνητικές υπηρεσίες, κερδοσκοπικές και μη επιχειρήσεις- έχουν ανάγκη από έξυπνη χρηματοοικονομική ανάλυση που θα καθοδηγήσει τη λήψη των αποφάσεων της διοίκησης.

http://www.newscode.gr/oikonomia/story/ta-epaggelmata-poy-antechoyn-sthn-krish