Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ MΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΧΟΡΩΔΙΑΣ - ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΟ 5ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ

 Aρχίζει  την ερχόμενη  Παρασκευή   6 Ιουλίου  2018  στο ΜΟΥΖΑΚΙ-ΠΑΛΑΣ

ΤΟ 5ο  ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ  (ΠΑΙΔΙΚΗΣ - ΣΧΟΛΙΚΗΣ –ΜΙΚΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ)
ΜΕ ΤΟ ΝΙΚΟ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ

Μεγάλη συμμετοχή έχει το 5ο Σεμινάριο Διεύθυνσης Παιδικής – Σχολικής - Μικτής Χορωδίας, που  αρχίζει την ερχόμενη Παρασκευή  6  Ιουλίου 2018 στο Mouzaki Palace Hotel, του νομού Καρδίτσας.
 Ήδη οι συμμετοχές των Καθηγητών Μουσικής – Διευθυντών Χορωδίας ξεπέρασαν τις τριάντα (30)από Ελλάδα και Κύπρο, γεγονός που δείχνει ότι καθιερώνεται ένας καινούριος εκπαιδευτικός -  σεμιναριακός θεσμός.
Το εξαιρετικά ενδιαφέρον σεμινάριο Διεύθυνσης Σχολικής – Παιδικής - Μικτής Χορωδίας θα πραγματοποιηθεί από Παρασκευή 6  Ιουλίου στις 4 το απόγευμα έως το μεσημέρι της Κυριακής 8 Ιουλίου 2018 στο Mouzaki Palace Hotel σε ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της περιοχής, που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας και το Ωδείο Καρδίτσας - Κων/νος Ευθυμιάδης.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε διευθυντές Χορωδιών (παιδικών, νεανικών, ωδείων),  σε καθηγητές μουσικής Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας εκπαίδευσης που διευθύνουν σχολική χορωδία, σε διευθυντές χορωδιών παιδικής, νεανικής, γυναικείας, ανδρικής   μικτής χορωδίας, νηπιαγωγείων κλπ.
 Σε ένα μαγευτικό περιβάλλον, καθηγητές μουσικής - διευθυντές χορωδιών, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πλούσιο σεμινάριο, που περιλαμβάνει πρωινή-απογευματινή εργασία και βραδινές συναυλίες.



Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
1.    Τεχνική διεύθυνσης
2.    Ρεπερτόριο μικτής χορωδίας από τη μονοφωνική μουσική έως την  πολυφωνία
3.    Ερμηνεία
4.    Μεθοδολογία διδασκαλίας ενός τραγουδιού
5.    Τεχνική φωνητικής
6.     Σχολικό – Παιδικό Χορωδιακό τραγούδι (Θεωρία & Πράξη)
       Η θεωρία θα δέσει με τη πράξη διεύθυνσης παιδικής-σχολικής  χορωδίας, που απαιτεί ιδιαίτερη εξειδίκευση.

Ο Νίκος Ευθυμιάδης, πάνω από 30 χρόνια πρωτοστατεί στη χορωδιακή ζωή της χώρας (και όχι μόνο) διαμέσου Σεμιναρίων Διεύθυνσης, Χορωδιακών Εργαστηρίων, Συναντήσεων και Φεστιβάλ, συναυλιών, μαδριγαλιστικών συνόλων καθώς και μικτών, γυναικείων, παιδικών και σχολικών χορωδιών που διευθύνει.
Ο Νίκος Ευθυμιάδης (master of Arts στη Διεύθυνση) είναι Επισκέπτης Καθηγητής στη Μουσική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νις (Σερβία) και Καλλιτεχνικός  Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, καθώς και  Ωδείων. Διετέλεσε Ειδικός Συνεργάτης - Σύμβουλος του Υπουργού Παιδείας για θέματα μουσικής και καλλιτεχνικής εκπαίδευσης.  
Επίσης, διευθύνει δεκαετίες πολυφωνικές χορωδίες, ερμηνεύοντας ένα ευρύ ρεπερτόριο Ελληνικής και ξένης μουσικής (από την αρχαία ελληνική μουσική μέχρι σήμερα), στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει πραγματοποιήσει πάνω από χίλιες διακόσιες (1200) συναυλίες στο εξωτερικό (Ευρώπη – Η.Π.Α).
Ιδιαίτερη είναι η εξειδίκευσή του στην παλαιά μουσική (γρηγοριανό – αμβροσιανό μέλος – αναγέννηση).  Έχει διδάξει σε πολλά σεμινάρια διεύθυνσης στην Ελλάδα και στην Κύπρο.
Είναι μέλος Διεθνών Κριτικών Επιτροπών Φεστιβάλ και Διαγωνισμών Χορωδιών του εξωτερικού και της Ελλάδος. Εκδότης - Διευθυντής του πρωτοποριακού περιοδικού μουσικής εκπαίδευσης, χορωδιακής μουσικής, σύνθεσης και μουσικολογίας ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΡΤΕΛΙΝΑ (Ο ΝΕΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ), Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΕΛΦΩΝ, Κεφαλονιάς κ.λπ.
Σε όλους τους συμμετέχοντες στέλλεται ένα πλούσιο ρεπερτόριο παιδικής και σχολικής χορωδίας, ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα.
Οι πρόβες θα συνοδεύονται με ελεύθερο διάλογο από τους συμμετέχοντες για την επίλυση κάθε απορίας.
 Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν διπλώματα συμμετοχής.
Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής για τις 28 περίπου ώρες διδασκαλίας.
Θα υπάρξουν, εκτός από τους ενεργά συμμετέχοντες και ακροατές του Σεμιναρίου.


ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΩΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ.
Το σεμινάριο θα πλαισιωθεί και με συναυλίες του 36ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας.
Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται καθημερινά στη Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδιών και στα τηλέφωνα 24410 / 75440 – 42896 και στο e-mail nke@otenet.gr.