Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Ο ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ…

Ο ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ…
(με αφορμή δυο κατάπτυστες αποφάσεις)


«Το κεφάλαιο γεννιέται βουτηγμένο από την κορυφή ως τα νύχια στο αίμα και στη βρωμιά... στάζοντας αίμα απ' όλους τους πόρους... Με 10% κέρδος αισθάνεται τον εαυτό του σίγουρο... με 20% γίνεται ζωηρό, με 50% γίνεται θετικά παράτολμο, με 100% τσαλαπατάει όλους τους ανθρώπινους νόμους, με 300% δεν υπάρχει έγκλημα που να μη ριψοκινδυνέψει να το διαπράξει...». (Κ. Μαρξ, «Το Κεφάλαιο», τ. 1, σελ. 785)
Καθημερινά ο καπιταλισμός, το κοινωνικό σύστημα δηλαδή που στηρίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, έρχεται να επιβεβαιώσει την ιδιοφυή και εύστοχη αυτή διαπίστωση του Μαρξ που έγινε 150 χρονιά πριν.
Ο καπιταλισμός είναι σε μακροχρόνια κρίση. Δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων, αντίθετα τα ρίχνει στην εξαθλίωση και ταυτόχρονα συσσωρεύει τον παραγόμενο πλούτο στα χεριά μιας χούφτας καπιταλιστών.
Μπροστά στα αδιέξοδά του δεν διστάζει να καταφύγει στον πόλεμο, φανατίζοντας διαφορετικούς λαούς, τον έναν εναντίον του άλλου, στοχοποιεί αδύναμες πληθυσμιακές ομάδες (προσφυγές ,μετανάστες κλπ) διχάζει τα λαϊκά στρώματα , «διαιρεί και βασιλεύει».
Δείχνει  στα λαϊκά στρώματα φανταστικούς εχθρούς για να μην καταλάβουν ότι ο μοναδικός εχθρός των συμφερόντων τους είναι το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα και  μια ολιγάριθμη παρασιτική τάξη που ονομάζεται αστική.
Έχει ζήσει η ανθρωπότητα στο παρελθόν ανάλογες καταστάσεις στον α΄ και β΄ παγκόσμιο πόλεμο, όταν η πλουτοκρατία έσπρωχνε τους λαούς να σκοτώνονται πίσω από ξένες, για τα συμφέροντα τους, σημαίες.
Ο εθνικισμός και ο ναζισμός είναι καλά εργαλεία για την πλουτοκρατία.
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ;
Γιατί τα λέμε όλα αυτά;
Μα γιατί πληροφορηθήκαμε δυο γεγονότα που ανοίγουν δρόμους για την επιστροφή της ανθρωπότητας στον Μεσαίωνα.
Η πρώτη…
Πάρθηκε  απόφαση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τραμπ να χωρίζει τα παιδιά μεταναστών από τους γονείς τους που συλλαμβάνονται από την αμερικανική αστυνομία στα σύνορα με το Μεξικό για παράνομη είσοδο.
Η δεύτερη…
Με βάση νόμο που ψήφισε η Ουγγρική κυβέρνηση μπορεί να τιμωρηθεί με ποινή φυλάκισης ενός έτους όποιος παρέχει βοήθεια σε πρόσωπα(πρόσφυγες) που έχουν εισέλθει παράνομα στην Ουγγαρία, από χώρα που δεν ανήκει στην Ε.Ε..
Το ουγγρικό Σύνταγμα καθιστά επίσης πλέον υποχρεωτική για όλους τους κρατικούς θεσμούς την «υπεράσπιση του χριστιανικού πολιτισμού»(!!!).
.
Ποιοι μιλούν για χριστιανικό πολιτισμό και πως προσδιορίζεται αυτός;
Δεν μας λένε .
Υπάρχει ένας χριστιανικός πολιτισμός ή πολλοί;
Άλλος ο ευαγγελικός , άλλος ο ορθόδοξος και άλλος ο καθολικός και ο παλαιοημερολογίτικος;
 Και αν στοιχείο του υποτιθέμενου χριστιανικού πολιτισμού είναι το «αγαπά τον πλησίον ως εαυτόν» πως μπορεί να συμβαδίζει με αυτόν η πιο πάνω απόφαση;
Ουσιαστικά θέλουν να διαχωρίσουν τους λαούς με βάση το θρήσκευμα.
 «Εσύ είσαι χριστιανός , ο άλλος μουσουλμάνος που απειλεί τον πολιτισμό  σου, ή και την ύπαρξη σου»
Ποιοι τα λένε αυτά;
 Αυτοί που έχουν φέρει στους λαούς τη φτώχεια και την απελπισία.
 Και ο καπιταλισμός; Αθωώνεται…
Μεταξύ άλλων, απαγορεύεται στο εξής στους άστεγους να περνούν τη νύχτα τους σε δημόσιους χώρους.
«Ενισχύουμε την εθνική κυριαρχία της Ουγγαρίας. Με αυτή τη συνταγματική αναθεώρηση απαγορεύουμε την εγκατάσταση ξένων πληθυσμών στην Ουγγαρία», τόνισε η κυβέρνηση 
Για ποια ανεξαρτησία μιλούν οι αστικές κυβερνήσεις , όταν  έχουν γεμίσει τις χώρες τους με αμερικανικές βάσεις , πολυεθνικές εταιρείες και την ξενόφερτη αμερικανική κουλτούρα;
Ο εχθρός είναι «εντος των πυλών».
 Ας μην τον ψάχνουν κάποιοι έξω από τα σύνορα.
Ο εχθρός μας είναι ένας και έχει όνομα…
ΚΑ-ΠΙ-ΤΑ-ΛΙ-ΣΜΟΣ.  
Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε και αγωνιστούμε εναντίον του, τόσο το καλύτερο για μας και τα παιδιά μας.
Δεν έχουμε άλλη επιλογή .

Νίκος Σαλπιστής