Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΓΕΛΙΟ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΙΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ «ΒΑΤΡΑΧΟΙ» ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ

  Σπαρταριστές ατάκες και άφθονο γέλιο σκόρπισαν οι «Βάτραχοι»


Απολαυστική, «χορταστική» και κυρίως σπαρταριστή ήταν η χθεσινή θεατρική παράσταση «Βάτραχοι» που φιλοξένησε το αρχαίο θέατρο Δίου στο πλαίσιο του 47ου Φεστιβάλ Ολύμπου.


Οι πρωταγωνιστές Λάκης Λαζόπουλος, Σοφία Φιλιππίδου, Δημήτρης Πιατάς και Αντώνης Καφετζόπουλος, ακριβώς όπως το είχαν υποσχεθεί μία μέρα πριν στη συνέντευξη που παραχώρησαν με αφορμή την παράσταση στο Δίον, χάρισαν άφθονο γέλιο στους θεατές που βρέθηκαν στις κερκίδες του θεάτρου χειροκροτώντας με την καρδιά τους, μία-ομολογουμένως-από τις καλύτερες παραστάσεις του καλοκαιριού.


Οι τέσσερις ηθοποιοί απέδειξαν ότι είναι μετρ της κωμωδίας την οποία υπηρέτησαν άψογα και το βράδυ του Σαββάτου, μεταδίδοντας τα διαχρονικά αριστοφανικά μηνύματα στο κοινό.


Ο Λάκης Λαζόπουλος ως δούλος Ξανθίας αλλά και ως... μακρυμάλλης Ευριπίδης, απογείωσε τις αριστοφανικές ατάκες μπολιάζοντας τους ρόλους με το προσωπικό του ύφος που διαχρονικά έχει ξεχωρίσει το κοινό.

Μοναδικός και ο Δημήτρης Πιατάς στους ρόλους του Ηρακλή και του Αιακού-θυρωρού επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά γιατί το κοινό αγαπά να τον βλέπει στο θέατρο.  


Εξίσου απολαυστικός ήταν και ο Αντώνης Καφετζόπουλος ως... φαλακρός Αισχύλος. Κορυφαία στιγμή της βραδιάς ο διαγωνισμός ανάμεσα στους δύο τραγικούς ποιητές για το ποιος θα επικρατήσει με τους δύο ηθοποιούς να δίνουν τα ρέστα τους, σκορπώντας το γέλιο.

Μία από τις πιο σπαρταριστές στιγμές της βραδιάς ήταν όταν η Σοφία Φιλιππίδου ως Διόνυσος, συνομιλεί με τους... βάτραχους! Σε άπταιστα... «βατραχικά» δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας!


Ξεχωριστό τόνο στην παράσταση έδωσε η παρουσία του χορού που βρίσκεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου πάνω στη σκηνή  και μεταδίδει μία ιδιαίτερη ενέργεια που συνοδεύεται από μουσική και χορό.