Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

Η τσέχικη ξιφασκία συναντά τον ποντιακό πυρρίχιο χορό “Σέρρα”

 Η τσέχικη ξιφασκία συναντά τον ποντιακό πυρρίχιο χορό “Σέρρα”
Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018
21:30
Ανοικτό Θέατρο Πάρκου Κατερίνης


Μία μοναδική “πολεμική” συνάντηση θα λάβει χώρα το βράδυ της  Δευτέρας  9 Ιουλίου στο ανοικτό θέατρο του δημοτικού πάρκου της Κατερίνης στο πλαίσιο του 47ου Φεστιβάλ Ολύμπου. Εκεί οι θεατές θα απολαύσουν αρχικά τους τσέχους ξιφομάχους, της επαγγελματικής ομάδας Balestra, να ξιφομαχούν και σχεδόν να χορεύουν στη σκηνή μέσα σε εντυπωσιακά κοστούμια εποχής. Αμέσως μετά η ανδρική χορευτική ομάδα του Ποντιακού Συλλόγου “Παναγία Σουμελά” θα τραντάξει τη σκηνή  παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς του ιστορικού Πόντου με κορυφαίο τον πολεμικό πυρρίχιο “Σέρρα”.


Η δυναμική αυτή συνάντηση- συνύπαρξη των δύο λαών και της ιστορίας τους θα αποτελέσει επιπλέον μία ακόμη σημαντική στιγμή επαφής του κοινού με τον τσέχικο πολιτισμό.

Συγκεκριμένα οι Balestra Ancient Fencing, μια ομάδα ξιφομάχων από την Τσεχία,  θα παρουσιάσουν ένα θέαμα ρομαντικό, ιστορικό, γεμάτο δυναμισμό και πάθος. Παράλληλα θα δείξουν κι ένα κομμάτι της ιστορίας τους καθώς η Τσεχική Δημοκρατία είναι η τιμώμενη χώρα του φετινού 47ου Φεστιβάλ Ολύμπου.  

Αμέσως μετά οι χορευτές του συλλόγου “Παναγία Σουμελά” θα παρουσιάσουν τους εξής χορούς: 1. Κότσαρι 2. Άτσαπατ 3. Σέρρα χορόν 4. Πιτσάκοιν (ο χορός των μαχαιριών) 5. Τρομαχτόν

Λύρα: Κώστας Κασιμίδης Νταούλι: Γιώργος Φωτιάδης Χοροδιδάσκαλος: Δημήτρης Δημόπουλος. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη