Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

5 μυστικά για να διαλέξετε το τέλειο καρπούζι

Για την δική σας απόλαυση
Το καλοκαίρι, όπως και κάθε εποχή του χρόνου, έχει τις δικές του
νοστιμιές, με την χαρακτηριστικότερη να είναι το καρπούζι. Ποιος άλλωστε θα έλεγε όχι σε ένα γλυκό και ζουμερό καρπούζι κατά τη διάρκεια μιας ζεστής ημέρας. Πολλές φορές όμως δεν επιλέγουμε το καταλληλότερο καρπούζι από το σημείο πώλησης με αποτέλεσμα να μένουμε απλά με την όρεξη. Ποια είναι όμως τα μυστικά για να αγοράσουμε ένα νόστιμο, ζουμερό και γλυκό καρπούζι; Η απάντηση είναι απλή και δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ειδικός, αντίθετα η παρατηρητικότητα μας θεωρείται αρκετή.
Στοιχείο νούμερο 1:  Δείτε το κίτρινο σημείο
Το σημείο αυτό, φανερώνει το μέρος του φρούτου που ακουμπούσε το έδαφος, μέχρι να έρθει η στιγμή που κόπηκε. Στα «γινόμενα» καρπούζια, το συγκεκριμένο σημείο έχει  «κρεμώδες κίτρινο» χρώμα ενώ πολλές φορές υπάρχουν και «πορτοκαλοκίτρινες» κηλίδες. Από την άλλη μεριά, τα άγουρα καρπούζια συνήθως είναι πιο «άσπρα» στο σημείο εκείνο, στοιχείο που αποδεικνύει πως το καρπούζι κόπηκε πρόωρα.
Στοιχείο νούμερο 2: Ψάξτε τα καφέ σημάδια, όπως στην παρακάτω φωτογραφία:
Τα καφέ σημάδια είναι «παρεξηγημένα» καθώς αρκετοί θεωρούν πως δεν είναι θετική ένδειξη για ένα καλό καρπούζι. Αντίθετα με τον «μύθο» τα καφέ σημάδια αποκαλύπτουν πως οι μέλισσες ακούμπησαν επάνω στο σημείο επικονίασης του άνθους πολλές φορές. Όσα περισσότερα καφέ σημάδια λοιπόν τόσο πιο γλυκό το καρπούζι με την θετική επίδραση της μέλισσας.

Στοιχείο 3: Τα «αρσενικά» και τα «θηλυκά»
Ένα στοιχείο που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι το γεγονός πως οι παραγωγοί ξεχωρίζουν τα καρπούζια σε αρσενικά και θηλυκά. Τα αρσενικά  είναι μεγαλύτερα έχουν πιο επιμηκυμένο σχήμα και είναι πιο ζουμερά, ενώ τα θηλυκά είναι μικρότερα, πιο στρογγυλά και είναι πιο γλυκά.
Στοιχείο 4 : Το μέγεθος
Προτιμήστε το καρπούζι που δεν είναι ούτε πολύ μεγάλο αλλά ούτε πολύ μικρό. Επιλέξτε ένα μεσαίου μεγέθους αλλά το σημαντικότερο είναι να βρείτε ένα που το βάρους του είναι πιο μεγάλο απ’ όσο περιμένατε συγκριτικά με το μέγεθός του.
Στοιχείο 5: Το κοτσάνι
Παρατηρήστε το κοτσάνι. Αν έχει ξεραθεί σημαίνει ότι το καρπούζι είναι γινόμενο και έχει ωριμάσει. Αντίθετα αν το κοτσάνι είναι πράσινο, αυτό δείχνει πως το καρπούζι κόπηκε πρόωρα.

https://www.life-events.gr/