Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

«Ποίηση στις Ράγες» για την ειρήνη των λαών στο Σιδ. Σταθμό Θεσ/νίκης

 Πραγματοποιήθηκε το πρωινό του Σαββάτου 9 Ιουνίου 2018 η δεύτερη ετήσια
συνάντηση ποιητών «Ποίηση στις Ράγες» με ποιητές από τη Βόρεια Ελλάδα που αποδέχθηκαν διαδικτυακά την πρόσκληση της  Μαρίας Ποπκιώση (λογοτέχνη από τα Γιαννιτσά).
Με τον καλό καιρό να συνηγορεί,  ταξιδέψαμε με το τρένο ποιητές από την Πιερία, Πέλλα, Ημαθία, Κιλκίς και Καβάλα, με προορισμό την αποβάθρα του Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσ/νίκης που ήταν και ο τόπος συνάντησης και με θέμα «Για την ειρήνη των λαών».


 Αφού απαγγείλαμε τα ποιήματά μας  για την ειρήνη  στους συνεπιβάτες μας της αμαξοστοιχίας,  ανταμώσαμε με τους ομότεχνούς μας  σαν μια μεγάλη αγκαλιά και κατευθυνθήκαμε στο τέλος της αποβάθρας, όπου σταθμεύουν τα βαγόνια.  Απαγγείλαμε τα ποιήματά μας και ανταλλάξαμε απόψεις ελπίζοντας να βάλουμε ένα λιθαράκι  για την ειρήνη των λαών.
Χαρήκαμε που συναντήσαμε γνώριμα πρόσωπα αλλά γνωρίσαμε και νέους άξιους ποιητές με πολύ βάθος.  Εκπροσωπώντας την Ένωση Συγγραφέων Πιερίας, πήραμε μέρος οι εξής:
Ελένη Ζαραμητροπούλου,  Ευγενία Κορτσάρη, Ευαγγελία Κοφινά και το νέο μέλος Χριστίνα Γεωργιάδου.


 Το μεσημέρι δροσιστήκαμε στο καφέ Ξαρχάκου κάνοντας νέες γνωριμίες και δωρίσαμε βιβλία μας για το σύλλογο «Το Ράφι της Αγάπης» που συγκεντρώνει βιβλία συγγραφέων από Ελλάδα και Κύπρο ιδρύοντας  βιβλιοθήκες σε νοσοκομεία και ξενώνες  χρόνιων πασχόντων .
Όσοι  συνέχισαν το απόγευμα, πήραν μέρος σε κοινή εκδήλωση του συλλόγου «Το Ράφι της Αγάπης» και  της Ένωσης Τεχνών που φιλοξενήθηκε στο νέο Δημαρχείο Θεσ/νίκης, όπου συμμετείχαν και εικαστικοί καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό.

Ευγενία Κορτσάρη
Γεν. Γραμματέας Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας