Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

7ο Αντάμωμα Κρητών & Φίλων από τους «Σταυραετούς»

Το 7ο Αντάμωμα Κρητών και Φίλων διοργανώνει το Σάββατο 07 Ιουλίου,
στις 20:30 στο δημοτικό σχολείο Ανδρομάχης, ο Σύλλογος Κρητών Ν.Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ».

Στο μουσικό μέρος της βραδιάς πρωταγωνιστούν δεξιοτέχνες της αυθεντικής κρητικής μουσικής και ειδικότερα οι: Αναστάσιος Σιαμανδούρας: Λύρα-Φωνή, Θεόφιλος Τερεζάκης:  Λαγούτο, Γιάννης Σφακιαννάκης: Λαγούτο, σε ένα ταξίδι στην αγαπημένη Κρήτη γεμάτο τραγούδια, χορό και μαντινάδες. 

Ο πλούτος και η εκφραστικότητα της κρητικής παράδοσης

«Το Αντάμωμά μας, το δυναμικό αυτό κρητικό γλέντι, στην καρδιά του καλοκαιριού αποτελεί πλέον θεσμό για την Κατερίνη και την ευρύτερη περιοχή και αυτό γιατί το αγκάλιασαν με θέρμη τόσο τα μέλη, όσο και οι πολυάριθμοι φίλοι του συλλόγου μας. Και φέτος στην εκδήλωση που έχουμε προετοιμάσει με πολύ μεράκι θα πρωταγωνιστήσει ο πλούτος και η εκφραστικότητα της κρητικής παράδοσης, ενώ θα ανασύρουμε μνήμες και τραγούδια από τη Μεγαλόνησο. Προσκαλούμε τα μέλη και τους φίλους μας να ανταμώσουμε και φέτος όπως κάθε χρόνο ξεχωριστά και αυθεντικά» τονίζει σε δήλωσή του με αφορμή το 7ο Αντάμωμα, ο πρόεδρος του συλλόγου Κρητών Ν.Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ» Κων/νος Μανιουδάκης.

Στην εκδήλωση λαμβάνουν μέρος όλα τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου, ενώ συμμετέχει το χορευτικό τμήμα του Ποντιακού Συλλόγου Κατερίνης «Παναγία Σουμελά».

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.