Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

2o 6/ΘΕΣΙΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ: 7η Διακρατική Συνάντηση του Σχεδίου ERASMUS+ στην Πορτογαλία

 2o 6/ΘΕΣΙΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
Δελτίο Τύπου
Θέμα: «7η Διακρατική Συνάντηση του Σχεδίου ERASMUS+  στην Πορτογαλία»


Στα πλαίσια του σχεδίου Erasmus+ με τίτλο: «Πολυπολιτισμική Επικοινωνία: Καταργώντας τα Στερεότυπα - Multicultural Communication: Breaking Stereotypes» που συντονίζει για τα σχολικά έτη 2016-17  και 2017-18, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κολινδρού και συμμετέχουν  σχολεία από την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Τουρκία, την Πολωνία, τη Λιθουανία και την Ρουμανία, πραγματοποιήθηκε από  24 μέχρι 29 Μαΐου 2018 στην πόλη Torres Novas της Πορτογαλίας,  η 7η  και  Διακρατική Συνάντηση.
Στη τελευταία αυτή συνάντηση συμμετείχαν 27  εκπαιδευτικοί από τις  παραπάνω  χώρες, οι οποίοι μαζί με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου “Artur Goncalves Agrupamento de Escolas” υλοποίησαν τις δραστηριότητες που προέβλεπε το πρόγραμμα. Από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κολινδρού συμμετείχε ο Διευθυντής Δημήτριος Χλεμές  και οι εκπαιδευτικοί: Φυσικής Αγωγής, Κων/νος Παπαδημητρίου και Γερμανικής Γλώσσας, Χαρίκλεια Θεοδωρίδου και η Υπεύθυνη Σχολικών δραστηριοτήτων της  Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Αμανατίδου Μαργαρίτα. 
Το  βασικό  θέμα της συνάντησης ήταν «Τρόποι διδασκαλίας σε ένα πολυπολιτισμικό πλαίσιο και προσαρμογή της διδασκαλίας στις ανάγκες για μάθηση όλων των μαθητών».
Η πρώτη ημέρα περιλάμβανε την υποδοχή όλων των αντιπροσωπειών και την ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του σχολείου, δραστηριότητες προβολής όλων των διακρατικών συναντήσεων, ενημέρωση και γνωριμία με το ιστορικό κέντρο της πορτογαλικής πόλης, αλλά και υποδοχή και επίδοση αναμνηστικών από τον Δήμαρχο της περιοχής.
Το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε σημαντικά μνημεία θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Πορτογαλίας,
(Fatima - παγκόσμιο θρησκευτικό μνημείο των καθολικών, Nazare και  
Caskais - θέρετρα στον Ατλαντικό ωκεανό, Batalha, Alcobaca, Obidos, Sintra κ.ά. και τη Λισαβόνα την γραφική πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, που τη διασχίζει ο ποταμός Τάγος στην άκρη της Ευρώπης στον Ατλαντικό ωκεανό).

Τις υπόλοιπες ημέρες το πρόγραμμα περιλάμβανε σεμινάρια, παρουσιάσεις, αξιολόγηση, ανταλλαγή ορθών πρακτικών και σχεδιασμό για μελλοντικές δράσεις.
Ήταν μια ακόμη σπουδαία εμπειρία όπου εκπαιδευτικοί από οκτώ χώρες συναντήθηκαν και συνεργάστηκαν για την απόκτηση γνώσεων που θα συμβάλουν στην βελτίωση του έργου της αγωγής και μάθησης των παιδιών μας. 

Ακολουθούν φωτογραφίες