Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Εργασίες κλαδέματος και κοπής δέντρων από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς της

 Σε παρεμβάσεις που αφορούν εργασίες κλαδέματος και κοπής δέντρων στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς της, προχώρησε η
Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ενισχύοντας την ασφάλεια των οδηγών και βελτιώνοντας την αισθητική εικόνα της περιοχής. Ειδικότερα, συνεργεία πραγματοποίησαν εργασίες στην 1η ΠΕΟ Κατερίνη-Αιγίνιο-Όρια νομού από τον κόμβο του Κορινού έως και τη 2η είσοδο του Κίτρους.

Οι εργασίες κρίνονται απαραίτητες προκειμένου να μην υπάρχει κίνδυνος πτώσης των δέντρων και πρόκλησης ζημιών ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που πνέουν ισχυροί άνεμοι, να μην παρεμποδίζεται η διέλευση μεγάλων οχημάτων π.χ. φορτηγών, βυτιοφόρων κ.ά., να μην εμποδίζεται η κατακόρυφη σήμανση και γενικότερα να διασφαλίζονται ασφαλείς συνθήκες κυκλοφορίας.

Οι παρεμβάσεις εντάσσονται στο έργο «Συντήρηση οδοστρωμάτων, τεχνικών έργων, στοιχείων σήμανσης και ασφάλειας οδών ΔΤΕ ΠΕ Πιερίας  για τα έτη 2017-2018» με προϋπολογισμό μελέτης 500.000€ (με Φ.Π.Α  24%).

Στο πλαίσιο της εργολαβίας, θα πραγματοποιηθούν εργασίες αποψίλωσης και κοπής βλάστησης στα ερείσματα και στα πρανή των δρόμων (ορύγματα-επιχώματα) καθώς και πίσω και ενδιάμεσα από στηθαία ασφαλείας ή γύρω από στύλους πινακίδων κλπ. ,εργασίες καθαρισμού παράπλευρων τάφρων (επενδεδυμένων ή μη), τεχνικών έργων (κάθετων ή παράλληλων στον άξονα της οδού) από βλάστηση ή φερτά υλικά.


Επίσης, αναμένεται να υλοποιηθούν παρεμβάσεις που αφορούν εργασίες αποψίλωσης και κοπής  ξερών χόρτων, καλαμιών και βάτων αλλά και καθαρισμού περιοχών που αποτελούν εστίες συγκέντρωσης τρωκτικών και εντόμων για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Προσέτι, προβλέπονται να υλοποιηθούν παρεμβάσεις για τη συντήρηση του οδικού δικτύου και συγκεκριμένα για τη συντήρηση του ασφαλτοτάπητα του οδικού δικτύου από καθημερινές φθορές, τον καθαρισμό των παράπλευρων ερεισμάτων, τάφρων, τεχνικών (κάθετων και παράπλευρων) τόσο από βλάστηση όσο και από φερτά υλικά, τη βαφή διαβάσεων και κυκλοφοριακών κόμβων, την αποκατάσταση καλυμμάτων υφιστάμενων φρεατίων κ.ά..

Όπως, επισημαίνει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου,  «πρόκειται για μια σημαντική εργολαβία που έχει σαν αντικείμενο εργασιών την συντήρηση του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας  και συγκεκριμένα τη συντήρηση του ασφαλτοτάπητα του οδικού δικτύου από καθημερινές φθορές, τον καθαρισμό των παράπλευρων ερεισμάτων, τάφρων, τεχνικών (κάθετων και παράπλευρων) τόσο από βλάστηση όσο και από φερτά υλικά, τη συντήρηση-αντικατάσταση των κιγκλιδωμάτων των υφιστάμενων γεφυρών-τεχνικών, την κοπή παρόδιας βλάστησης, κλαδιών, δέντρων κ.ά.».