Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Πιερία: Διδακτική επίσκεψη της ομάδας Επιχειρηματολογίας-Αντιλογίας στη Θεσσαλονίκη

 Όποιος προσπαθεί ανταμείβεται!
Έτσι τη Δευτέρα 30-04-2018 πραγματοποιήθηκε η διδακτική επίσκεψη
στη Θεσσαλονίκη, την οποία διοργάνωσε η Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Πιερίας σε συνεργασία με τον σχολικό σύμβουλο Φιλολόγων κ. Αλέξανδρο Νικολαΐδη.
Στην διδακτική επίσκεψη συμμετείχαν μαθητές από τα Γυμνάσια: 1ο, 6ο, 7ο, Περίστασης, Αλωνιών και Λιτοχώρου, οι οποίοι διακρίθηκαν στους αγώνες αυθορμήτου λόγου και ορθογραφίας, καθώς και μαθητές από τα λύκεια: Κονταριώτισσας και 2ο ΓΕΛ Κατερίνης, οι οποίοι διακρίθηκαν στους αγώνες Επιχειρηματολογίας - Αντιλογίας.


Οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ ήταν: Από την Α΄ τάξη Βραχνού Διονυσία Μαρία, Ναβροζίδης Ελευθέριος και από τη Β΄ τάξη Κερκένη Φανή Παρασκευή, Κουμπούζης Κωνσταντίνος, Παντελίδης Ανδρέας, Παπαδόπουλος Δημήτριος, Πολυζοπούλου Ζωή και Τούλη Έλλη.
Ο κ. Νικολαΐδης μας υποδέχτηκε στο προαύλιο της Παλιάς Φιλοσοφικής σχολής όπου μας έκανε μια σύντομη αναφορά στην ιστορία του κτηρίου και στη συνέχεια μας οδήγησε στο εσωτερικό. Επισκεφθήκαμε την αίθουσα τελετών καθώς και ένα από τα μεγαλύτερα αμφιθέατρα της σχολής. Έπειτα περιηγηθήκαμε στους χώρους του Α.Π.Θ και σιγά σιγά κατηφορίσαμε προς τον Λευκό Πύργο, όπου επιβιβαστήκαμε στο Τουριστικό Λεωφορείο της Θεσσαλονίκης για μία ξενάγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα-σημεία της πόλης.
Η διαδρομή είναι φανταστική !
Περίπου 13:30΄ το μεσημέρι συγκεντρωθήκαμε στην περιοχή του Λευκού Πύργου,  επιβιβαστήκαμε στο λεωφορείο και επιστρέψαμε στην Κατερίνη γεμάτοι εικόνες και γνώσεις.