Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Συνάντηση Μπέττυς Σκούφα με Βαγγέλη Λαγδάρη

 Έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά και αυτά που πρόκειται να δρομολογηθούν το επόμενο διάστημα, συζήτησε η βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ
Πιερίας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα στη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Πύδνας–Κολινδρού Ευάγγελο Λαγδάρη, στο Δημαρχείο Αιγινίου την Πέμπτη 17/5.


Ωριμότητα μελετών και έργων
 Ο κ. Λαγδάρης αναφέρθηκε στην μελέτη για την χρηματοδότηση κατασκευής δύο φραγμάτων, μετά από συνεννόηση και συνεργασία με τον δήμαρχο Αλεξάνδρειας Ημαθίας. Τα δύο φράγματα τα οποία θα έχουν και αντιπλημμυρικό χαρακτήρα πρόκειται να κατασκευαστούν στη θέση «Κρασοπούλι» και στη Μελίκη.
Επιπλέον συζητήθηκαν τρόποι και προγράμματα ένταξης μελετών του δήμου για χρηματοδότηση έργων που αφορούν αθλητικές υποδομές του Δήμου, καθώς επίσης και το ζήτημα της επίσπευσης των διαδικασιών για τις προσλήψεις που αναμένονται στον δήμο Πύδνας Κολινδρού, αλλά και σε άλλους δήμους.
Συνεργασία και στήριξη προς όφελος των πολιτών
Από την πλευρά της η βουλεύτρια Πιερίας κα Σκούφα επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η συνεργασία και η στήριξη είναι δεδομένη στην κατεύθυνση της χρηματοδότησης μελετών για έργα τα οποία θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών και θα αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής τους.
Ο εκλογικός νόμος και οι αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον εκλογικό νόμο και στις αλλαγές που αυτός θα φέρει στον τρόπο λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, στην εφαρμογή της απλής αναλογικής και τις τροποποιήσεις που περιλαμβάνονται σε ό,τι αφορά στην λειτουργία των τοπικών και δημοτικών συμβουλίων, στον ρόλο και τις αρμοδιότητες που θα έχει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και γενικότερα στο κατά πόσο εκπροσωπούνται ή όχι οι πολίτες με δίκαιο τρόπο.


Ο δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού εξέφρασε τις ενστάσεις σε ορισμένα σημεία του νομοσχεδίου που αφορούν όπως είπε στην λειτουργικότητα του θεσμού και στην διευκόλυνση διαχείρισης της εξουσίας.
Από την πλευρά της η κα Σκούφα αναφέρθηκε στο μοντέλο λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης που θα πρέπει να αποτελεί ένα θεσμό απόλυτα δημοκρατικό με την ισότιμη συμμετοχή των πολιτών, έτσι ώστε να αντιπροσωπεύονται με τον καλύτερο και επαρκέστερο τρόπο.