Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΗΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΙΡΙΑ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ ΟΤΙ Η ΛΑΣΠΗ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ ΠΟΥ ΕΡΙΞΑΝ ΚΑΤΑ ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΠΙΣΩ

Ζητάνε και τα ρέστα αυτοί που αντιλαμβάνονται τον συνδικαλισμό ως παραγοντισμό και δημόσιες σχέσεις και όχι ως
οργάνωση της εργατικής τάξης, για αγωνιστική ταξική δράση, για διεκδικήσεις, για οργανωμένη πάλη.
Είναι εκτιθέμενοι από μονοί τους η διοίκηση του σωματείου καθαριστών και καθαριστριών σε ιδιωτικά και δημόσια σχολειά νομού Πιερίας  και συγκεκριμένα η πρόεδρος Παπανικολάου Β.  και η γραμματέας Γιαμούζη Κ. που έβαλαν την υπογραφή τους σε ένα κατά υπόδειξη κείμενο συκοφαντίας και λάσπης, εις βάρος του συνδικάτου ιδιωτικών υπαλλήλων νομού Πιερίας << Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ >>.
 Υπόδειξη  από αυτούς που επιβουλεύονται στην σκιά, το τι θα κάνει και τι δεν θα κάνει η διοίκηση του εργατικού κέντρου Κατερίνης, για να μην ξεφύγει  κανείς από την  γραμμή του κοινωνικοεταιρισμού, της κοινωνικής συναίνεσης ( δηλαδή στην υποταγή της εργατικής τάξης στις αξιώσεις του μεγάλου κεφαλαίου, των καπιταλιστών) , των κοινωνικών διαλόγων της << απάτης >>, της μαύρης << συμμαχίας >> που έχουν κάνει με την μεγαλοεργοδοσία και έχουν υπογράψει για αυτό, για να φιμώσουν την φωνή των εργαζομένων.
Αυτή την κατεύθυνση στηρίζει η διοίκηση του  το εργατικού κέντρου Κατερίνης, εναρμονισμένοι πλήρης  στην γραμμή της ξεπουλημένης πλειοψηφικής ηγεσίας στην ΓΣΕΕ, που έχει κάνει << συμμαχία >> με τους καπιταλιστές, την μεγαλοεργοδοσία, για να κηρύξουν <<σιγή ιχθύος>> στις τάξεις των εργαζομένων. Ώστε στη επικείμενη ανάπτυξη ( δηλαδή στην ανάπτυξη των κερδών του κεφαλαίου ), οι εργαζόμενοι να αποδεχτούν αδιαμαρτύρητα όλα << μνημονιακά >> μέτρα και αυτά που θα έρθουν, για να βρίσκονται ένα μόνιμο καθεστώς φτώχειας, ημιαπασχόλησης, ευέλικτων μορφών απασχόλησης και ανεργίας, να είναι ένα << υπάκουο >> φθηνό και πιο εκμεταλλεύσιμο εργατικό δυναμικό.
Αυτή την γραμμή της υποταγής και του συμβιβασμού καλύπτουν οι κυρίες από το Δ.Σ. του σωματείου καθαριστών και καθαριστριών ιδιωτικών και δημοσίων  κτιρίων  νομού Πιερίας, με την χυδαία επίθεση που κάνουν στο συνδικάτο ιδιωτικών υπάλληλων << Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ >>, επειδή αυτό συσπειρώνεται με το ταξικό – αγωνιστικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ.
 Είναι έκθετες οι κυρίες που δρούνε ως φερέφωνα των δυνάμεων του φιλοκυβερνητικού – και φιλοεργοδοτικού συνδικαλισμού και όχι σαν εκπρόσωπες των εργαζομένων του κλάδου, που αυτό το διάστημα βρίσκεται σε αγωνιστικό αναβρασμό και η πανελλαδική κλαδική ενιαιοποιησή της πάλης τους, μπορεί να δυναμώσει το δίκιο αγώνα τους, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά, μισθολογικά δικαιώματα και να σταματήσει το καθεστώς ομηρίας που είναι χρόνια οι καθαρίστριες και καθαριστές σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα , από τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου.
 Αυτό ήταν το κάλεσμα του συνδικάτο ιδιωτικών υπάλληλων << Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ  >>, για πανελλαδική ενιαία δράση των εργαζομένων στην καθαριότητα, αλλά και κλιμάκωση αυτής της πάλης, αυτού του αγώνα, με αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.
Οι συγκεκριμένες κυρίες προτίμησαν να επιτεθούν στο συνδικάτο, με μια πολύ ύποπτη ανακοίνωση, που δείχνει πως αντιμετωπίζουν τους συναδέλφους εργαζόμενους από άλλα σωματεία και εδώ μιλάμε για αντισυναδελφική συμπεριφορά με πολλά ερωτηματικά.
Δεν ξέρω αν ο ρόλος των εν λόγων κυρίων  είναι να κάνουν << face control >>,  η έχουν την εξουσιοδότηση από το σωματείο τους να << κατασκοπεύουν >> ποιοι ψηφίζουν σε άλλα σωματεία, να διαχωρίζουν τους εργαζόμενους στους δικούς μας και τους δικούς τους, να χτυπάνε οκτάωρο για αυτό και θρασύτητα να το διατυμπανίζουν κιόλας.
Έχει αξία να μάθουμε από πού πηγάζει αυτή η θρασύτητα.
 Γιατί το κάνουν, ποιον εκπροσωπούν, ποια συμφέροντα, τι θέλουν να προστατέψουν με την λάσπη που εκτόξευσαν  οι κυρίες, σε ανακοίνωση που άλλοι τους υπέδειξαν και προθυμοποιήθηκαν να διεκπεραιώσουν  την βρώμικη δουλειά εις βάρος του συνδικάτου ιδιωτικών υπαλλήλων << Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ >>. 
Έχουν γνώση οι φύλακες.


Σαββίδης Παναγιώτης