Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΔΙΟΥ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΗ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ

Στη Σερβία θα μεταβεί η Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, το τριήμερο 29 – 30 Απριλίου και 1 Μαΐου, προκειμένου να
δώσει δύο συναυλίες στις πόλεις Cacak και Lucani.
Το Cacak βρίσκεται στην κεντρική Σερβία, 120 χιλιόμετρα νότια του Βελιγραδίου, είναι κτισμένο δίπλα στις όχθες του ποταμού Μοράβα και έχει πληθυσμό 75 χιλ. κατοίκους.  Αποτελεί διοικητικό, πολιτιστικό, αθλητικό και οικονομικό κέντρο της επαρχίας Μοραβίτσας. Κοντά στην πόλη βρίσκεται το φαράγγι Οβτσάρ –Κάμπλαρ, στο οποίο υπάρχουν πολλά μοναστήρια και για αυτό η πόλη του Cacak αποκαλείται το Άγιο Όρος της Σερβίας.
Το Lucani είναι μια πανέμορφη κωμόπολη γύρω στις 6 χιλιάδες κατοίκους, ανήκει στην ίδια επαρχία της Μοραβίτσας και απέχει από την πόλη Cacak, 25 χιλιόμετρα περίπου.
Οι συναυλίες τις οποίες θα δώσει η Ορχήστρα Νέων Δίου στις πόλεις αυτές, εντάσσονται  στο πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται στην περιοχή για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς. Το ρεπερτόριο των συναυλιών θα περιέχει γνωστές συνθέσεις των μεγάλων μας δημιουργών, Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζηδάκη, Μάνου Λοίζου
Στην αποστολή συμμετέχουν 30 μέλη της ορχήστρας με επικεφαλής το μαέστρο της Νίκο Πατρή ενώ συνοδεύουν μέλη της διοίκησης του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, με επικεφαλής τον πρόεδρο της, Γρηγόρη Παπαχρήστο.
Την αποστολή θα συνοδεύσει και ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Δίου Ολύμπου, Θανάσης Καλαιτζής, ενώ ξεναγός της θα είναι ο Κυριάκος Καλπακίδης, γνώστης της σέρβικης γλώσσας, φίλος και γνώριμος των ανθρώπων της πόλης Cacak.
H αποστολή θα ταξιδέψει με το γραφείο Velonis tours