Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Δήμος Κατερίνης - "Εαρινές Ημέρες Μουσών" Εστίας Πιερίδων Μουσών:«Αντιθέσεις» μέσα από το φακό της «Ίριδας» στην Αστική Σχολή

 «ΕΑΡΙΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΥΣΩΝ 2018» -  ΕΣΤΙΑΣ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ

Με την υποστήριξη του Δήμου Κατερίνης, σε συνδιοργάνωση με τον  Οργανισμό Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ)  και υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος
  
«Αντιθέσεις» μέσα από το φακό της «Ίριδας» στην Αστική Σχολή


Αντιθέσεις τιτλοφορείται η έκθεση φωτογραφίας που πραγματοποιεί στην Αστική Σχολή, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΕΑΡΙΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΥΣΩΝ»,  η Εφορία Φωτογραφίας «ΙΡΙΔΑ» της Ε.Π.Μ.
Ένα ευρύ φάσμα θεματολογίας που επικεντρώνεται σε αντιθέσεις που αφορούν πρόσωπα, τοπία, κτίρια, φύση - περιβάλλον, χρώματα, συναισθήματα κ.α. αποτυπώνονται στα συνολικά 62 έργα της έκθεσης. Εκτός από τα μέλη της  «Ίριδας», η έκθεση περιλαμβάνει και 8 έργα της προερχόμενης από τη Θεσσαλονίκη και συνεργαζόμενης με την «Ίριδα» φωτογραφικής ομάδας «OUT OF FOCUS».

Στο πλαίσιο της έκθεσης υλοποιείται και ένα διαδραστικό project με την συμμετοχή σχολείων Β/θμιας εκπαίδευσης. Ειδικότερα, οι μαθητές εκπονούν εργασία με θέμα τη φωτογραφία και με αφορμή αυτό το γεγονός επισκέπτονται την έκθεση, ενώ σε γόνιμο διάλογο με τον έφορο Νίκο Τσαρδά κ.α. μέλη της «ΙΡΙΔΑΣ» συλλέγουν πληροφορίες για την ιστορία, τη θεματολογία της φωτογραφίας, την καλλιτεχνική της υπόσταση κ.α.


Όπως είναι γνωστό, το σύνολο των εκδηλώσεων «ΕΑΡΙΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΥΣΩΝ 2018» της ΕΣΤΙΑΣ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ, πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Δήμου Κατερίνης, σε συνδιοργάνωση με τον  Οργανισμό Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ)  και υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος.
Η έκθεση ολοκληρώνεται στις 29 Απριλίου και το κοινό μπορεί να την επισκέπτεται από τις 10:00 έως 13:00 και από τις 18:00 έως 20:30.