Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας ''Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ'', συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου

 Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας ''Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ'' για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ανταποκρινόμενος στο ανοιχτό κάλεσμα του Δήμου
της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις με θρησκευτική κατάνυξη και πατριωτική υπερηφάνεια τιμώντας και φέτος την 192η Επέτειο της Εξόδου της Ηρωικής Φρουράς των Ελευθέρων Πολιορκημένων μαζί με τον αδελφό Σύλλογο Σαρακατσαναίων Βάλτου Ξηρομέρου και Ευρυτανίας '' ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ'' εκπροσωπώντας την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σαρακατσαναίων και την Πιερία. 



Στον Κήπο των Ηρώων, στον Τύμβο, όπου βρίσκονται τα οστά των Πεσόντων της Εξόδου, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων. 



Το Σάββατο το βράδυ ο σύλλογος συμμετείχε στην πομπή που κράτησε 2,5 περίπου ώρες. 



Στην πομπή συμμετείχαν 27 μπάντες και πλήθος πολιτιστικών φορέων, η δε πομπή έκλεισε με τη μεταφορά της εικόνας της εξόδου την οποία θεσμικά μεταφέρουν οι μαθητές της τρίτης τάξης λυκείου της Ιεράς Πόλεως και ακολουθούν ο κλήρος και οι αρχές. 



Την Κυριακή των Βαΐων ο Σύλλογος συμμετείχε στην παρέλαση ενώπιον του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και των αρχών του τόπου αποσπώντας τα ευμενή σχόλια των παρευρισκομένων και το θερμό χειροκρότημα. 



Στη διάρκεια του διημέρου τα παιδιά του συλλόγου βίωσαν μια μοναδική εμπειρία κι «ένιωσαν» την ελευθερία , όπως την όρισαν τα γεγονότα της Εξόδου. 



Το Σάββατο το βράδυ σε αίθουσα του ξενοδοχείου CORALI τα μέλη των δύο Συλλόγων γλέντησαν από κοινού συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στη σύσφιξη των δεσμών μεταξύ των δύο συλλόγων. 



Το Δ.Σ του Συλλόγου εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς την Πρόεδρο και το Δ.Σ του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Βάλτου Ξηρομέρου και Ευρυτανίας για την εξαιρετική φιλοξενία και επιφυλάσσετε να ανταποδώσει την φιλοξενία.