Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Πρόγραμμα καταπολέμησης της σφήκας της καστανιάς

Στην έγκριση διάθεσης πίστωσης 33.500 ευρώ για την υλοποίηση του προγράμματος «Βιολογικής καταπολέμησης της σφήκας της καστανιάς
Dryocosmus kuriphilus (yasumatsu) προχώρησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Σκοπός του προγράμματος είναι η εξαπόλυση του παρασιτοειδούς εντόμου Torymus sinensis, ώστε να επιτευχθεί μακροχρόνια η αντιμετώπιση της σφήκας της καστανιάς και η αξιολόγηση του βαθμού εγκατάστασης και παρασιτισμού κατά το έτος εξαπόλυσης.
Για την υλοποίηση του έργου Θα πραγματοποιηθούν:
  • Αμοιβές νέου προσωπικού που θα προσληφθεί από το ΜΦΙ προκειμένου να αναλάβει την εκτέλεση μέρους των εργασιών εκτίμησης του παρασιτισμού υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη των επιστημόνων του Ινστιτούτου.
  • Αναλώσιμα για την εύρυθμη λειτουργία του προγράμματος (δειγματοληψίες, έξοδα συσκευασίας δειγμάτων, επεξεργασία δειγμάτων, είδη γραφείου κλπ.
  • Μετακινήσεις, για όλο το προσωπικό του Μπενακείου , των υπαλλήλων του Τμήματος Προστασίας Φυτών και του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και αφορά στις δράσεις του έργου. Περιλαμβάνονται επισκέψεις για την διερεύνηση των περιοχών, για τις εξαπολύσεις των εντόμων, για τις δειγματοληψίες της εγκατάστασης του παρασιτοειδούς.
Το πρόγραμμα θα ανατεθεί στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

https://dasarxeio.com/