Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Η ομάδα ρομποτικής του 5ου Δημοτικού Σχολείου στο Δήμαρχο Βέροιας

Την ομάδα ρομποτικής του 5ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, υποδέχτηκε, την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018,  ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος
Βοργιαζίδης, μαζί με τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Βέροιας, Διονύση Κουλουριώτη, ώστε να τους συγχαρεί για τις πρόσφατες διακρίσεις τους σε σχολικούς διαγωνισμούς ρομποτικής.
Οι νεαροί μαθητές αφού αρχικά συμμετείχαν στον Περιφερειακό Σχολικό Διαγωνισμό Ρομποτικής οπού κατέλαβαν την τέταρτη θέση ανάμεσα σε 48 Δημοτικά Σχολεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, έλαβαν συμμετοχή στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής με θέμα «Εποικισμός στον Άρη» που διεξήχθη στην Αθήνα, καταλαμβάνοντας την 58η θέση στην Ελλάδα.
Τους μαθητές κατά την επίσκεψή τους στο Δημαρχείο συνόδευαν ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Διονύσης Διαμαντόπουλος, ο Διευθυντής του 5ου Δημοτικού Σχολείου, Ελευθέριος Χαιριστανίδης και η δασκάλα τους και υπεύθυνη της εκπαιδευτικής ομάδας, Μαρία Δελιοπούλου.
Ο Δήμαρχος συνεχάρη τους μαθητές, τονίζοντας πως πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία για τα παιδιά, το σχολείο αλλά και την πόλη δεδομένου του υψηλού ανταγωνισμού αλλά και της ίδιας της απαιτητικής φύσης του αντικειμένου.
Όπως συγκεκριμένα σημείωσε: «η επιτυχία σας αποτελεί μεγάλη τιμή για το σχολείο σας άλλα και για το Δήμο Βέροιας. Είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον και για τις καλύτερες μέρες που έρχονται μέσα από τη δημιουργική αξιοποίηση της εκπαίδευσης και της τεχνολογίας.  Αξίζουν συγχαρητήρια σε εσάς,  τους  δασκάλους  και τους γονείς σας για την έμπνευση και την υποστήριξη που σας προσέφεραν. Ο Δήμος Βέροιας μέσα από τις σχολικές τους επιτροπές θα συνεχίσει να στηρίζει με κάθε διαθέσιμο μέσο τέτοιες προσπάθειες.»