Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Έμπρακτη υποστήριξη στα ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα Erasmus προσφέρει ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης

«Η υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων στην Θεσσαλονίκη έχει προσφέρει πέραν των άλλων και σημαντικά οφέλη στον τουρισμό της Θεσσαλονίκης καθώς και στην προβολή πολλών θεματικών μορφών τουρισμού στην περιοχή» επισημαίνει η πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης-αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολητικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κα Βούλα Πατουλίδου.

Ο Οργανισμός Τουρισμού ανταποκρίνεται σε κάθε αίτημα των εκπαιδευτικών δομών της Θεσσαλονίκης που συμμετέχουν σε προγράμματα Erasmus και προγράμματα ανταλλαγών . «Έχουμε διαπιστώσει ότι υπάρχει ανάγκη υποστήριξης κι έχουμε συνδράμει το ΑΠΘ με ενημερωτικό υλικό ,χάρτες και μικρά δώρα της Θεσσαλονίκης για τους ξένους φοιτητές και καθηγητές που μετέχουν στα προγράμματα καθώς και τα σχολεία της Θεσσαλονίκης που υποδέχονται ως οικοδεσπότες μαθητές από άλλα ευρωπαϊκά σχολεία.

Πριν από λίγες ημέρες ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης κάλυψε και πάλι τα έξοδα μετακίνησης στην Θεσσαλονίκη, στην Βεργίνα και στην Βέροια, 22 μαθητών και εκπαιδευτικών από το Οscar Romerocollege του Dendermode του Βελγίου που επισκέφθηκαν την Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο προγράμματος εκπαιδευτικής διαπολιτισμικής ανταλλαγής. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το 2ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης . Θέμα του, «Η δημοκρατία και η ιδιότητα του Ευρωπαίου Πολίτη».

«Τα προγράμματα αυτά εκτός των εκπαιδευτικών τους στόχων, δίνουν αληθινό νόημα στην φιλοξενία και στην φιλία  . Προσφέρουν  σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που επισκέπτονται την Θεσσαλονίκη να βιώσουν μια ψυχαγωγική και απολαυστική εμπειρία στην Ελλάδα» πρόσθεσε η κα Πατουλίδου.

Ειδικά για τους ξένους φοιτητές που συμμετέχουν σε Εrasmus και προγράμματα νέων του δικτύου AIESEC ο Οργανισμός Τουρισμού έχει διαθέσει από το περασμένο καλοκαίρι έντυπο υλικό και περισσότερα από 1000 αντίτυπα του χρηστικού τουριστικού οδηγού για την Θεσσαλονίκη που κυκλοφορεί στα Ελληνικά, Αγγλικά και Ρωσικά.