Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Χάρης Τζαμακλής: Στη Βουλή η Δια Βίου Εκπαίδευση, φροντίδα και εργασία των ΑμεΑ

Στη Βουλή η Δια Βίου Εκπαίδευση, φροντίδα και εργασία των ΑμεΑ

Στην Υποεπιτροπή της Βουλής για τα θέματα των Ατόμων με
Αναπηρία συζητήθηκε την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018, το θέμα της Δια Βίου Εκπαίδευσης, φροντίδας και εργασίας των Ατόμων με Αναπηρία μετά την ολοκλήρωση της φοίτησής τους στα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.). Είχε προηγηθεί της Επιτροπής, το καλοκαίρι του 2017, η κατάθεση ως αναφορά της Αίτησης-Υπομνήματος του Ε.Ε.Ε.Κ. Κατερίνης από 43 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία των τριών βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, σύμφωνα με την οποία κρίνεται αναγκαία η σύσταση - δημιουργία μεταγυμνασιακής εκπαιδευτικής δομής για ΑμεΑ.
Ο Χάρης Τζαμακλής πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τον Προϊστάμενο της Δ/νσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας κ. Κασσιανό, υποστήριξε ότι το νομικό πλαίσιο για τη σύσταση μια τέτοιας εκπαιδευτικής δομής για τα ΑμεΑ υφίσταται και είναι πλέον θέμα πολιτικής βούλησης να σχεδιασθεί και να ξεκινήσει μια τέτοια δομή, έστω και πιλοτικά σε πρώτη φάση.
Στη συνεδρίαση της Επιτροπής συμμετείχαν εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, εκτός από τον Προϊστάμενο της Δ/νσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης κ. Κασσιανό, η Προϊσταμένη του Τμήματος Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων της Διεύθυνσης Δια Βίου Μάθησης της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς κ. Βασιλική Νικολοπούλου και η Ειδική Επιστήμονας της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς κ. Αθηνά Γαλάνη, ο Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Καρέλλας, η Β΄ Αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου κ. Βαρχαλαμά, ο   Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ.), κ. Λυμβαίος καθώς και εκπρόσωποι πολλών Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των ΕΕΕΕΚ ανά την Ελλάδα.
Την Πιερία εκπροσώπησαν ο κ. Ηλίας Στεφανής, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Φίλων του ΕΕΕΕΚ Κατερίνης, η κ. Γεωργία Κατσιαλή, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Φίλων του ΕΕΕΕΚ Κατερίνης και ο Δρ. Νικόλαος Γ. Μπίνιας, Διευθυντής του ΕΕΕΕΚ Κατερίνης.

Ακολουθεί το ΒΙΝΤΕΟ με την τοποθέτηση του Χάρη Τζαμακλή.