Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Πρ.Παυλόπουλος από το Λιτόχωρο: Ας μη δοκιμάσει η Τουρκία τις αντοχές της Ευρώπης

Διπλό μήνυμα, προς την ΠΓΔΜ ότι η προϋπόθεση για την όποια συμφωνία για την ονομασία και τις εγγυήσεις αλυτρωτισμού είναι η
προηγούμενη αλλαγή του Συντάγματος της και προς την Τουρκία την οποία προέτρεψε να μην «δοκιμάσει» τις «αντοχές» της Ευρώπης, έστειλε από το Λιτόχωρο, κατά την αναγόρευση του σε επίτιμο δημότη Δίου- Ολύμπου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.
Για τη FYROM ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι προϋπόθεση για την υπογραφή συμφωνίας, αποδεκτής από την Ελλάδα, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ είναι η προηγούμενη αλλαγή του συντάγματος της ΠΓΔΜ και η επιλογή ονομασίας που δεν θα αποπνέει οποιοδήποτε αλυτρωτισμό, επισημαίνοντας και τον κίνδυνο ευθυνών, στην αντίθετη περίπτωση, και για τον πρωθυπουργό της χώρας Ζόαν Ζάεφ. 
Για την Τουρκία υπογράμμισε ότι προϋπόθεση φιλίας, καλής γειτονίας και ευρωπαϊκής προοπτικής είναι ο πλήρης σεβασμός του ευρωπαϊκού κεκτημένου και του διεθνούς δικαίου και προσέθεσε: Θέλω να τονίσω κάτι, που το τόνισε και η Ευρώπη. Όλοι μαζί. Η εποχή των εισβολών και των προκλήσεων έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί».



Διαβάστε τη συνέχεια εδώ