Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Ανεύρεση νεκρού αγνοούμενου στην Ημαθία από Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα της ΚΟΜΑΘ

Ανεύρεση νεκρού αγνοούμενου από Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα της ΚΟΜΑΘ

Μεγάλη επιχείρηση έγινε από την Αστυνομία, την Πυροσβεστική, την ΕΜΑΚ, την Ομάδα Διάσωσης και την ομάδα Πολιτικής Προστασίας για τον εντοπισμό 85χρονου αγνοούμενου στην ευρύτερη περιοχής των λιμνών του Αλιάκμονα στην Ημαθία. Στις έρευνες συμμετείχε και ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης (ΚΟΜΑΘ), κ. Ιωάννης Πετράκης, με θέση εργασίας την Βέροια. Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν στην ξηρά.
Όσο αυτές ήταν άκαρπες ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας, τόσο με το υπηρεσιακό του όχημα στην ξηρά, όσο και με το σκάφος του μέσα στη λίμνη, συμμετείχε στις έρευνες δύο μέρες και ενώ ερευνούσε με τη βάρκα του εντόπισε τον αγνοούμενο, δυστυχώς νεκρό, στη λίμνη των Ασωμάτων, στο φράγμα της Σφηκιάς.
Η άριστη γνώση της ευρύτερης περιοχής των λιμνών του Αλιάκμονα οδήγησε τον Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα στον εντοπισμό.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΜΑΘ, εκφράζει συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος συγχαίρει τον Ομ. Θηροφύλακα κ. Πετράκη για την αυταπάρνηση που έδειξε και για την καθοριστική του συμβολή στον εντοπισμό του αγνοούμενου. Περιστατικά όπως αυτό δείχνουν το πολύπλευρο έργο της θηροφυλακής των κυνηγετικών οργανώσεων, μακριά μεν από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά κοντά στην κοινωνία και στους κατοίκους της υπαίθρου.