Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

ΟΤΑΝ ΔΙΝΕΙΣ ΖΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Άλλη μια καταδρομική δολοφονική επίθεση  της << χρυσής αυγής >> είχαμε το βράδυ της Κυριακής στο στέκι << Φαβέλα >>
στον Πειραιά, όπου χτυπήθηκαν 4 άτομα με καδρόνια στο κεφάλι και μια από αυτούς, συνήγορος της πολιτικής αγωγής από την πλευρά της οικογένειας του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα στην δίκη που διεξάγεται για την  << χρυσή αυγή >>. Η δεύτερη δικηγόρος από την οικογένεια του Παύλου Φύσσα,  που δέχεται επίθεση από χρυσαυγίτες, σε μικρό χρονικό διάστημα μεταξύ των δυο επιθέσεων.
Με το επικάλυμμα της τρίτης δήθεν κοινοβουλευτικής δύναμης η << χρυσή αυγή >>  συνεχίζει την φασιστική βία και την δολοφονική της δράση.
 Κανείς δεν πρέπει να ξεγελιέται για τον ναζιστικό χαρακτήρα αυτής της οργάνωσης, για τους στόχους και τους σκοπούς της.
Έχουν καταρρεύσει οι ψεύτικοι – τεχνητοί  διαχωρισμοί περί πιο σοβαρής << χρυσής αυγής >>, που καλλιέργησαν το προηγούμενο διάστημα  διάφοροι δημοσιογραφίσκοι, εκλεκτοί της αστικής τάξης, π.χ. Μπάμπης Παπαδημητρίου, με στόχο να δώσουν πολιτικό άλλοθι σε αυτήν, για να συνεχίζει να δρα σαν αποτρεπτική δύναμη στην ριζοσπαστικοποίηση λαϊκών δυνάμεων, όπως αξιώνει το σύστημα, τα μεγάλα αφεντικά, οι καπιταλιστές.
Όποιο προσωπείο και να φοράει η << χρυσή αυγή >>, αυτή της πολιτικής κοινοβουλευτικής δύναμης, της << πατριωτικής >> η << εθνικής >>  οργάνωσης, της << σοβαρής >> η της << ασόβαρης >>, δεν πρέπει κα δεν μπορεί άλλο να εμπαίζει τον λαό, καμουφλάροντας  το αντιδραστικό, αποκρουστικό, ναζιστικό της πρόσωπο.
Για αυτό ας το ξανασκεφτούν αυτοί που με αθωότητα λένε δεν τους πειράζει να συναθροίζονται σε ανοιχτές εκδηλώσεις με την << χρυσή αυγή >>. Από εκεί εφορμά κα παίρνει θάρρος, για να ξεδιπλώνει  την φασιστική της δράση. Καμιά νομιμοποίηση της και πουθενά, όπως έγινε στα τελευταία εθνικιστικά συλλαλητήρια, που δόθηκε ζωτικός χώρος δράσης και έκφρασης της << χρυσής αυγής >> και την έδωσε ώθηση να κλιμακώσει  την εγκληματική της δράση, με καψίματα νεοκλασικών κτιρίων , επιθέσεις σε στέκια, βανδαλισμοί σε μνημεία, δολοφονικά χτυπήματα σε δικηγόρους της υπόθεσης του Παύλου Φύσσα και σε άτομα που έχει στοχοποιήσει για εχθρούς της.
Η << χρυσή  αυγή >> βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία από το ίδιο το σύστημα. Δρα για λογαριασμό του, για να τσιμεντάρει οποιαδήποτε ρωγμή που μπορεί να δημιουργηθεί  από την δράση του αγωνιστικού – ριζοσπαστικού – ταξικού – λαϊκού  κινήματος, για να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές σε επίπεδο εξουσίας – οικονομίας.
Η << χρυσή αυγή >>  συμπληρώνει της απαξιωμένες αστικές πολιτικές δυνάμεις που σε καιρό κρίσης του συστήματος δεν μπορούν άλλο να διαχειριστούν την αντιλαϊκή πολιτική και ο λαός τους γυρνάει μαζικά της πλάτη. Αναλαμβάνει  μαζί με της αστικές πολιτικές δυνάμεις  που αντέχουν την φθορά, την ιδεολογική χειραγώγηση, με στόχο, την υποταγή του λαού, τον συμβιβασμό και να τον κάνει να συνεχίζει να συμπεριφέρεται, σαν αυτόν που ψάχνει κάπου να αναθέσει της τύχες του, με τον ίδιο  στο περιθώριο της κοινωνικής και πολιτικής ζωής και  δράσης, να παρακολουθεί αμέτοχος της πολιτικοκοινωνικές εξελίξεις και να μην επεμβαίνει.
Η << χρυσή αυγή >> όπως όλες οι αστικές πολιτικές δυνάμεις δεν θέλουν τον λαό πρωταγωνιστή, τους θέλουν ψηφοφόρους, οπαδούς τους και να δρουν ως έτσι.
Για αυτό η << χρυσή αυγή >> πολεμάει με φανατισμό της εργατικές – λαϊκές οργανώσεις, τα σωματεία, τα συνδικάτα, το οργανωμένο λαϊκό κίνημα, της λαϊκές κινητοποίησες, της απεργίες και ότι έχει σχέση  με την ταξική έκφραση των εργαζομένων, του λαού και τους αγώνες αυτών.
 Πολεμάει δηλαδή αυτό που φοβάται το ίδιο το σύστημα, η  αστική τάξη, η πλουτοκρατία που είναι η πραγματική εξουσία   και αισθάνεται ως απειλή, την λαϊκή ριζοσπαστική δράση, το οργανωμένο εργατικό – λαϊκό κίνημα.
Σημαιοφόρος αυτού του αγώνα είναι η << χρυσή αυγή >>, του αγώνα που βάζει με οποιοδήποτε τρόπο εμπόδια στην ταξική πάλη, εμπόδια στον αγώνα των εργαζομένων, του λαού, που έχουν στόχο - προοπτική άλλη οργάνωση οικονομίας – κοινωνίας στην βάση της ιστορικής και κοινωνικής αναγκαιότητας.
Η << χρυσή αυγή >>  είναι με τα μεγάλα αφεντικά, τους εκμεταλλευτές, τους καταπιεστές, τους υφαρπαγές του μόχθου και ιδρώτα του λαού. Είναι με τους καπιταλιστές και τα μονοπώλια, για αυτούς μάχεται  πίσω από τα εθνικοκάπηλα λογύδρια της.
  Θέλει να εγκλωβίσει τον λαό στους κόλπους της, για να τους αδρανοποιήσει και να τους αποπροσανατολίσει για τα αίτια της χειροτερέψει των ορών της λαϊκής ζωής, αθωώνοντας το σύστημα και τους καπιταλιστές, που είναι οι μοναδικοί υπεύθυνοι για την αυξανόμενη κοινωνική αβεβαιότητα, ανασφάλεια, φτώχια, δυστυχία  και λαϊκή εξαθλίωση.
Απομόνωση της << χρυσής αυγής >> από παντού, αυτό το αίτημα πρέπει να γίνει λαϊκή απαίτηση σε όλους του χώρους που δρα και κινείται ο λαός και η νεολαία,  στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στις συνοικίες, τα χωριά, στα πανεπιστήμια, της σχολές, τα σχολεία.
Κανένα πρωτόκολλο και αιτιολόγηση περί κοινοβουλευτικής δύναμης  δεν μπορεί και δεν πρέπει να αθωώνει την εγκληματική δράση της << χρυσής αυγής >>.  Τον ναζισμό – φασισμό συγκαλυμμένο η απροκάλυπτο δεν τον αθωώνεις, όποιος το επιχειρεί έχει ιστορικές ευθύνες.
 Τον φασισμό τον πολεμάς, αυτό μας διδάξαν οι πρόγονοι μας, η ιστορία του λαού μας  και μάλιστα στις σημερινές συνθήκες, τον πολεμάς σαν τον καπιταλισμό στο πιο αποκρουστικό του πρόσωπο.
Ο λαός δεν μπορεί να καθυστέρει άλλο την πάλη του και να ψάχνει αναθέτες. Να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, να οργανωθεί, να παλέψει, να αγωνιστεί με όρους αντεπίθεσης.
Ο δρόμος της λαϊκής αντεπίθεσης δεν είναι εύκολος, αλλά είναι ο μοναδικός που θα κάνει τον λαό κυρίαρχο του πλούτου που παράγει, θα βάλει τέλος στον φαύλο κύκλο της φτώχιας, της ασφάλειας, της αβεβαιότητας, της λαϊκής δυστυχίας και εξαθλίωσης, αφού στόχο έχει την εργατική εξουσία, την κοινωνικοποίηση  των μονοπωλίων, των μεγάλων καπιταλιστικών επιχειρήσεων και με εργαλείο  ανάπτυξης τον κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας, θα αναπτύσσετε συλλογικά  η κοινωνία, με κριτήριο την ικανοποίηση όλων  των σύγχρονων και διευρυνόμενων  αναγκών  της και όχι με την κριτήριο την κερδοφορία των λίγων.
Σαββίδης Παναγιώτης