Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Ανοικτή Επιστολή με Προτάσεις για το Πάρκο των Χρωμάτων

Ως πολίτης της Κατερίνης θέλω να μοιραστώ τις σκέψεις και τις προτάσεις μου για το Πάρκο των Χρωμάτων, βάζοντας και εγώ το δικό μου λιθαράκι στον κοινό στόχο να κάνουμε το καλύτερο για την πόλη μας. Με απλά λόγια προτείνω τα κάτωθι:

1)      Να συσταθεί μια επιτροπή η οποία θα ασχοληθεί από σήμερα, με την διοργάνωση του Πάρκου για τα Χριστούγεννα του 2018. Εάν θέλουμε να φτιάξουμε κάτι μεγάλο, θα πρέπει με την λήξη μιας σεζόν, κατευθείαν να ξεκινά η δουλειά για την επόμενη φορά.
2)      Συγχώνευση με το Χριστουγεννιάτικο Χωριό. Σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα δράσης, να δοθεί ο ανάλογος χώρος στο Πάρκο των Χρωμάτων και να ακουστούν οι προτάσεις των εθελοντών. Είναι υπερβολή, μια πόλη να έχει 2 παράλληλες και ενίοτε ανταγωνιστικές εκδηλώσεις σε διαφορετικά μέρη. Να ξεκινήσουν οι διεργασίες για συγχώνευση των 2 χωριών γιατί ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ είναι καλύτερα!
3)      Η επιτροπή να καλέσει σε διάλογο όλους τους τουριστικούς πράκτορες της πόλης. Να πει ο κάθε ένας την πρόταση του, για το πώς θα καταφέρουμε το 2018 να φέρουμε τον μέγιστο αριθμό επισκεπτών. Να ανατεθεί η δουλειά αυτή στους ειδικούς, στους ανθρώπους που γνωρίζουν το αντικείμενο.
4)      Η επιτροπή να καλέσει τους ανθρώπους των Μ.Μ.Ε ενημέρωσης της Πόλης. Να ζητήσει από τους ειδικούς τις προτάσεις τους για το πώς θα διαφημιστεί το επόμενο πάρκο και να γίνει ένα πρόγραμμα χρησιμοποιώντας τις γνωριμίες και την τεχνογνωσία των ανθρώπων που γνωρίζουν ζητήματα επικοινωνίας.  Υπάρχουν συμπολίτες μας που πρέπει να ‘’εκμεταλλευτούμε’’ τις γνώσεις, τις γνωριμίες, την πείρα τους.
5)      Δημιουργία ενός κεντρικού ‘’θέματος’’ που θα ελκύσει περισσότερο κόσμο. Ένα μεγάλο και εντυπωσιακό σπίτι του Άη Βασίλη είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ.
6)      Ανοικτή πρόσκληση για συζήτηση, στους ζαχαροπλάστες της πόλης. Να εξετάσουμε το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός ‘’εργοστασίου’’ σοκολάτας, κουλουράκια κτλ Όταν καθίσουν σε ένα τραπέζι 10 διαφορετικά μυαλά ειδικών, είμαι σίγουρος ότι θα βγει κάτι καλό.
7)      Πρόσκληση για εθελοντική ανάληψη πόστων ευθύνης. Είναι απόλυτα εφικτό να χωριστούν οι ‘’υπηρεσίες’’ σε διάφορα πόστα, σε δίωρα. Όσοι θέλουν να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, δηλώνουν συμμετοχή και αναλαμβάνουν ένα ή περισσότερα δίωρα σε πόστα τα οποία θα ορίσει η επιτροπή. Ένα Μπουφάν που θα ντύσει ομοιόμορφα τον κόσμο που θα δουλεύει εθελοντικά είναι το καλύτερο αναμνηστικό δώρο για τα μικρά και μεγάλα παιδιά που θα συμμετέχουν και φυσικά θα δείχνει στους επισκέπτες το πνεύμα αλληλεγγύης και εθελοντισμού των Κατερινιωτών.
8)      Συζήτηση με τους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης. Από τώρα για του χρόνου. Να οριστεί μία ημέρα για κάθε περιοχή και όχι μια μέρα για κάθε σύλλογο. Μια μέρα ΠΟΝΤΟΣ, μια ΘΡΑΚΗ, μία ΉΠΕΙΡΟΣ κτλ Αντί να υπάρχει διασπορά ‘’δυνάμεων’’ είναι προτιμότερο να συγκεντρώνεται περισσότερος κόσμος , λιγότερες φορές. Είναι μια καλή ευκαιρία να συνεργαστούν και οι σύλλογοι μεταξύ τους.
9)      Να αναλάβει ένας ειδικός την οργάνωση των συναυλιών. Έχουμε επαγγελματίες στο είδος, Κατερινιώτες, που διοργανώνουν τα μεγαλύτερα μουσικά δρώμενα στην χώρα. Ας τους εκμεταλλευτούμε.
10)   Ημέρα αθλητισμού. Η πόλη μας έχει ξεχωριστούς αθλητές. Έχουμε ολυμπιονίκες.  Μια ιδέα είναι να συγκεντρωθούν μια από τις ημέρες του πάρκου, να καλέσουν φίλους και μη, διάσημους Έλληνες αθλητές και οι μικροί φίλοι να έρθουν να τους δουν από κοντά, να πάρουν μια μπάλα για παράδειγμα με την υπογραφή τους.
11)   Δημιουργία ‘’parking’’ στον χώρο του παλαιού νοσοκομείου. Δεν ξέρω αν είναι εφικτό αλλά αξίζει να το ελέγξουν οι αρμόδιοι.

Κάποιες από τις παραπάνω προτάσεις, είναι ανθρώπων που μίλησα μαζί τους όλο αυτό τον καιρό. Όταν έχεις αυτιά ανοιχτά, μαθαίνεις και ‘’ξεκούραστα’’  γεμίζεις με ιδέες.
Εάν θέλουμε πραγματικά σαν πόλη, να κάνουμε το κάτι διαφορετικό, πρέπει να συνεργαστούμε. Να απευθυνθούμε στους ειδικούς σε κάθε αντικείμενο. Γνωρίζω αρκετά καλά, ότι δεν μπορούν να συνεργαστούν όλοι. Η πρόσκληση όμως πρέπει να γίνει σε όλους. Ο Δήμαρχος είναι και πρέπει να είναι ΔΗΜΑΡΧΟΣ , όλων των Δημοτών. Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ δράσης, πρέπει να απευθύνεται σε ΟΛΟΥΣ  τους Κατερινιώτες και να είναι μακριά από πολιτικές αντιπαραθέσεις. Οι πολίτες πρέπει να ήμαστε ενεργοί, οι ιδέες μας πρέπει να ακουστούν και όχι να τις κρατάμε για ‘’πάρτη μας’’ ή για τους ‘’δικούς μας’’.
Εάν δεν συνεργαστούμε, εάν δεν κάνουμε το κάτι παραπάνω, τότε με μαθηματική ακρίβεια κάθε χρονιά θα είναι λίγο χειρότερη από την προηγούμενη. Όπως και να έχει θα έχουμε αυτό που μας αξίζει.

Θωμάς Αναστασιάδης
25157911_10214677649360151_5063510078330468388_n.jpg