Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Κύκλος Ομιλιών "Καλώ στο Βήμα" με θέμα:Η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (Α.Ο.Ζ.) και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις!

Ο Βενιαμίν Καρακωνστάνογλου μιλά στο Πανόραμα για την ΑΟΖ και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις στο πλαίσιο του κύκλου σεμιναρίων «Καλώ στο Βήμα…»
 Το καθεστώς των θαλάσσιων δικαιωμάτων της Ελλάδας, η αμφιθυμία των πολιτικών  και το «φοβικό σύνδρομο» απέναντι στη γείτονα Τουρκία, θα θέσει επί τάπητος ο  διεθνολόγος Βενιαμίν Καρακωνστάνογλου στο πλαίσιο του κύκλου επιμορφωτικών σεμιναρίων «Καλώ στο Βήμα» που διοργανώνει ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη.
 Στη διάρκεια της ομιλίας του με θέμα «Η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (Α.Ο.Ζ.) και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου και ώρα 19:00 μ.μ. στο αμφιθέατρο “Σταύρος Κουγιουμτζής” του Δημαρχείου Πανοράματος (Αποστόλου Σαμανίδη 21) ο γνωστός συγγραφέας και μόνιμος λέκτορας της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. θα διερευνήσει όλα τα τεκταινόμενα και στη συνέχεια θα απαντήσεις τις ερωτήσεις του κοινού.
 
 Στο πλαίσιο αυτό θα αναλυθούν οι αιτίες και τα προσχήματα που ερμηνεύουν το γεγονός ότι η Ελλάδα -σε αντίθεση με τις περισσότερες παράκτιες χώρες στον κόσμο- επί 33 συνεχή χρόνια  διστάζει και δεν έχει ακόμη υιοθετήσει την δική της ΑΟΖ, θα παρουσιασθούν τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στα νοτιοανατολικά βαλκάνια και τη μεσόγειο και θα αναφερθούν οι ευκαιρίες, οι κίνδυνοι και οι προοπτικές που παρουσιάζονται για τη χώρα μας.