Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Στ. Τσομπανίδης: Τα φύκια ήταν το εισιτήριο του για τη λίστα "30 Under 30" του περιοδικού Forbes

«Υπάρχουν πολλά πράγματα που τα κοιτάζουμε αλλά δεν τα βλέπουμε» ένα από αυτά και τα φύκια ή αλλιώς τα νεκρά φυτά της Ποσειδωνίας, που
αποτέλεσαν το εισιτήριο του 24χρονου Σταύρου Τσομπανίδη, για να μπει στη λίστα  "30 Under 30"που δημοσίευσε το αμερικανικό περιοδικό Forbes.
«Χαίρομαι πάρα πολύ για τη θετική ανταπόκριση. Απλά μέσα μου η διάκριση αυτή είναι μια νέα αρχή για εμάς, για την ομάδα μας, έτσι ώστε να συνεχίσουμε με όρεξη αυτό που κάνουμε» είπε ο 24χρονος επιχειρηματίας σχολιάζοντας τη διάκριση του, στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο fm104.9» και την Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου.
«Τα φύκια που υπάρχουν στο παράκτιο μέτωπο της χώρας μας είναι ένας πραγματικός πλούτος για την Ελλάδα που δυστυχώς πηγαίνει χαμένος. Οι παράκτιοι δήμοι δαπανούν πολλά χρήματα για να τα συλλέξουν και το 80% καταλήγει σε χωματερές», επισήμανε, περιγράφοντας πως ξεκίνησε να ασχολείται με την επεξεργασία των νεκρών φύλλων της Ποσειδωνίας .
«Ένιωσα μια ενέργεια μέσα μου, ένα περίεργο συναίσθημα και είπα ότι θέλω να ασχοληθώ με αυτό»
«Ήμουν 19 χρονών και εμπνεύστηκα από τον ιδρυτή της Coco-Mat, Παύλο Ευμορφίδη, που μιλούσε για τα φύκια και τις εφαρμογές που χρησιμοποιεί στην εταιρεία του. Ένιωσα μια ενέργεια μέσα μου ένα περίεργο συναίσθημα και είπα ότι θέλω να ασχοληθώ με αυτό. Θέλω να προσπαθήσω όλα αυτά τα φύκια να μην πηγαίνουν στα σκουπίδια, αλλά να μπουν στην καθημερινότητα μας» είπε.


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ