Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Η ώρα της κάλπης για το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης - Μιχ. Ζορπίδης: «Ελάτε όλοι στις εκλογές»

Η ώρα της κάλπης για το ΕΕΘ
Μιχ. Ζορπίδης: «Ελάτε όλοι στις εκλογές»
 
Αρχίζει αύριο και ολοκληρώνεται την Τρίτη η εκλογική διαδικασία στο

Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του ΕΕΘ, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια! Τα εγγεγραμμένα μέλη (φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις) είναι 10.984 στον τομέα της Παροχής Υπηρεσιών και 5.911 σ’ αυτόν των Επαγγελματιών.
 
Οι εκλογές θα διενεργηθούν αύριο Σάββατο, μεθαύριο Κυριακή και την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στο Περίπτερο 10 της ΔΕΘ, (δείτε τον χάρτη εδώ) από τις 8 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα! Στο χώρο, που είναι αριστερά της Πύλης Εμπορίου, προς το Παλέ Ντε Σπορ μπορεί να φτάσει κανείς είτε με αυτοκίνητο, από την Πύλη Εμπορίου, είτε πεζή από την είσοδο της ΧΑΝΘ!

Για να ψηφίσει κανείς θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένος στον εκλογικό κατάλογο (δείτε τον εδώ- ) (εδώ οι αντιπρόσωποι των  εταιριών) και να έχει μαζί του αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, ή άλλο επίσημο έγγραφο που να πιστοποιεί τα προσωπικά του στοιχεία!
Κάθε εκλογέας βάζει μέχρι τρεις σταυρούς ΜΟΝΟ στον τομέα στον οποίο ανήκει (Εμπορικό ή Υπηρεσιών).
Στις εκλογές, την ψήφο των μελών του ΕΕΘ διεκδικούν τρεις συνδυασμοί (αλφαβητικά):

  • Η «Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση» με επικεφαλής την Εύη Γιοβανίδου
  • Η «Αλληλεγγύη Επαγγελματιών» με επικεφαλής τον Χρήστο Νικολόπουλο
  • Το «Ισχυρό» Επιμελητήριο με επικεφαλής Μιχάλη Ζορπίδη.


Έκκληση για συμμετοχή στις εκλογές έκανε ο Μιχάλης Ζορπίδης



Σε μήνυμα του αναφέρει τα εξής:
Αγαπητοί συνάδελφοι,

Πέρασε λοιπόν ο καιρός και φτάσαμε στην εποχή των εκλογών, για την ανάδειξη της νέας διοίκησης για το Επιμελητήριο μας. Με την σκέψη αυτή θα ήθελα να απευθύνω μία θερμή έκκληση στον καθέναν από εσάς: ελάτε να ψηφίσετε στις εκλογές! Μην απεμπολείστε το ιερό δικαίωμα της ψήφου! Δώστε το δικό σας «παρών» στην κορυφαία διαδικασία του Επιμελητηρίου μας και κάντε τον μικρό κόπο να έλθετε στις 2 ή 3 ή 4 Δεκεμβρίου στο χώρο της ΔΕΘ για να ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα.

Παίρνω την ευκαιρία που μου δίνει το περιοδικό μας και απευθύνω ακόμη μία έκκληση για την συμμετοχή σας γιατί με την ψήφο σας (ανεξάρτητα από τον συνδυασμό της επιλογής σας) δίνετε δύναμη στο Επιμελητήριο μας.

Ξέρω πολύ καλά και αντιλαμβάνομαι τις δυσκολίες αλλά και το κλίμα της εποχής, άλλωστε και εγώ μέσα στην Αγορά είμαι... Καταλαβαίνω την απογοήτευση που υπάρχει, την αίσθηση της παραίτησης, της τήρησης αποστάσεων από οτιδήποτε θυμίζει «ενασχόληση με τα κοινά». Ξέρω πολύ καλά ότι η αγωνία του καθενός μας να καλύψει τις υποχρεώσεις και να διατηρηθεί στην πιάτσα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ρουφάει όλες τις δυνάμεις μας και δεν αφήνει περιθώρια για άλλες έγνοιες.

Όμως, αυτό είναι λάθος! Η ενασχόληση με το Επιμελητήριο μπορεί να συμβάλει ώστε πολλά και σημαντικά προβλήματα του χώρου μας να προβληθούν, να μελετηθούν καλύτερα και να επιλυθούν! Θέλω να διαβεβαιώσω τον καθέναν από εσάς ότι περιθώρια δράσης υπάρχουν. Αρκεί να τα αξιοποιήσουμε, αρκεί να τα παλέψουμε, αρκεί να είμαστε παρόντες.
Υπηρετώ το Επιμελητήριο μας από την τιμητική θέση του Προέδρου επί 11 χρόνια! Δεν θα ισχυριστώ ότι όλα έγιναν σωστά από την Διοίκηση. Θα ισχυριστώ όμως και θα βάλω όλες μου τις δυνάμεις για να σας πείσω γι’ αυτό, ότι όλοι μας, όχι μόνο εγώ αλλά όλο το ΔΣ, προσπαθήσαμε σκληρά! Αφιερώσαμε δυνάμεις και χρόνο για να χειριστούμε το δυνατόν περισσότερα ζητήματα των συναδέλφων. Το σημαντικότερο είναι ότι δουλέψαμε αρμονικά. Το έχω σαν καύχημα μου ότι δεν υπήρξε, όλα αυτά τα χρόνια, ούτε μία πρόταση κάποιου συμβούλου (ανεξάρτητα από τον συνδυασμό με τον οποίο εκλέχτηκε), που δεν υλοποιήθηκε, δεν μας προτάθηκε ποτέ κάτι και το ρίξαμε στο καλάθι των αχρήστων. Μεγαλύτερη είναι η ικανοποίηση μου γιατί το 99% των αποφάσεων του ΔΣ ήταν ομόφωνες! Ιδίως οι αποφάσεις για τα οικονομικά ζητήματα, τις αναθέσεις, τους διαγωνισμούς, τις προμήθειες, τις εγκρίσεις των Οικονομικών Απολογισμών των ετών ήταν ομόφωνες! Και όταν οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης εγκρίνουν τα οικονομικά θέματα τότε κάτι γίνεται σωστά...
Αυτό το πετύχαμε όλοι μαζί! Με το πνεύμα αυτό πρέπει να συνεχίσουμε...