Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Εισβολή αγνώστων στην Πρυτανεία του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εισβολή στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας πραγματοποίησαν άγνωστοι,  προκαλώντας εκτεταμένες υλικές ζημιές
στον χώρο. Λίγο μετά τις 8 το βράδυ περίπου 15 άτομα ανέβηκαν στον τρίτο όροφο του κτιρίου του Πανεπιστημίου, όπου βρίσκονται τα γραφεία της διοίκησης, έσπασαν τζάμια, πέταξαν μπογιές και κατέστρεψαν υπολογιστές και άλλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Την  ώρα της επίθεσης δεν βρισκόταν κάποιος εργαζόμενος στον χώρο.
Ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ, Αχιλλέας Ζαπράνης, ο οποίος μετέβη στην Πρυτανεία μόλις πληροφορήθηκε το συμβάν δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως οι άγνωστοι δεν έγιναν αντιληπτοί από το προσωπικό φύλαξης κατά την είσοδό τους, καθώς εκτιμάται πως κατάφεραν να εισέλθουν από τον ημιόροφο. «Άλλη μία συνηθισμένη μέρα στο ελληνικό πανεπιστήμιο», δήλωσε ο κ. Ζαπράνης, προσθέτοντας ότι ο χώρος της γραμματείας της πρυτανείας έχει καταστραφεί κατά ένα μεγάλο μέρος και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, ενώ αύριο θα ξεκινήσει η αποκατάσταση των ζημιών.
Η αστυνομία μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνει σύνδεση της επίθεσης με εκείνη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στα γραφεία της TV100. Φεύγοντας οι άγνωστοι δεν άφησαν έντυπο υλικό, σχετικό με τον στόχο της επίθεσης.
«Σκέφτομαι να τα καταγγείλω το περιστατικό στην Ευρωπαϊκή Ένωση Πανεπιστημίων (European University Association ?EUA), πέρα από τα οποιαδήποτε ένδικα μέσα σκοπεύω να αξιοποιήσω και τη μήνυση κατά αγνώστων. Το πράγμα έχει πλέον ξεφύγει», δήλωσε ο κ. Ζαπράνης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Σ.Α. 

https://www.amna.gr/