Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Η ΔΑΣ Συνταξιούχων ΙΚΑ Πιερίας καταγγέλλει την πλειοψηφία του ΔΣ του σωματείου μας η οποία για μια ακόμη φορά παραβίασε ομόφωνη
απόφαση που αφορούσε ζητήματα στον κλάδο της υγείας.
Πιο συγκεκριμένα συνεδριάσαμε στις 27/11/2017 με βάση την κατεύθυνση της Ομοσπονδίας μας για διοργάνωση συλλαλητηρίων σε όλη την Ελλάδα, θέτοντας στο επίκεντρο τη μείωση των δαπανών για την υγεία, την υποβάθμιση των νοσοκομείων, τις άθλιες εργασιακές συνθήκες για νοσηλευτικό και επιστημονικό προσωπικό και την εμπορευματοποίηση της υγείας.
Με βάση το παραπάνω πλαίσιο αποφασίσαμε να κάνουμε παράσταση διαμαρτυρίας στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης καταθέτοντας ψήφισμα-υπόμνημα με όλα τα αιτήματα που αφορούν την υγεία και τα προβλήματα του ίδιου του Γ.Ν.Κ.
Αντί όμως να εφαρμοστεί η ομόφωνη απόφαση, η πλειοψηφία της διοίκησης, όπως μας ανακοίνωσε ο πρόεδρος, θα επισκεπτόταν το διοικητή του ΓΝΚ μαζί με τον πρόεδρο του σωματείου συνταξιούχων του ΟΑΕΕ, έτσι ώστε να ενημερωθούν για τις ελλείψεις στο νοσοκομείο.
Αλήθεια, δε γνωρίζουν οι πρόεδροι των δύο σωματείων (ΙΚΑ και ΟΑΕΕ) ότι το ΓΝΚ στην κυριολεξία νοσεί; Δε γνωρίζουν ότι υπάρχει έλλειψη σε νοσηλευτικό και ιατρικό δυναμικό, όπως πχ ότι δεν υπάρχει πνευμονολόγος, ότι δεν μπορεί να γίνει στεφανιογραφία, ότι υπάρχει μια νοσοκόμα στη βάρδια, κλπ;
Τα γνωρίζουν όλα αυτά! Αλλά με την τακτική των δημοσίων σχέσεων που ακολουθούν σκόπιμα, οδηγούν στην υπονόμευση των αγώνων και εκφυλίζουν συνειδητά τις ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ.
Η ΔΑΣ δηλώνει κατηγορηματικά οτι τέτοιου είδους συμπεριφορές δε θα τις ανεχτούμε. Πρέπει να γνωρίζουν οι κύριοι οτι το σωματείο δεν είναι τσιφλίκι τους και δεν έχουν δικαίωμα να αλλάζουν τις αποφάσεις. Δηλώνουμε επίσης ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να ενημερώνουμε τους συνταξιούχους και να οργανώνουμε την πάλη μαζί με το ταξικό κίνημα, διεκδικώντας αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για εμάς, τα παιδιά και τα εγγόνια μας.
Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να γυρίσουν την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 14 Δεκέμβρη στις 10:30πμ στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης και στις 15 Δεκέμβρη στην πανελλαδική – πανσυνταξιουχική κινητοποίηση στην Αθήνα.