Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Στην τελική ευθεία οι εργασίες για την κατασκευή του ΣΜΑ (Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων), στο αμαξοστάσιο του Δήμου Κατερίνης

Σάββας Χιονίδης: «Με τη λειτουργία του ΣΜΑ αναμένεται να εξυπηρετηθούν αποφασιστικά οι δημότες στην καθημερινότητά τους»

Στην αισθητή βελτίωση της καθαριότητας, καθώς οργανώνεται πιο αποτελεσματικά και ορθολογικά η τακτική μηχανική αποκομιδή των απορριμμάτων, ενώ μειώνονται δραστικά οι ατμοσφαιρικοί ρύποι, η διασπορά απορριμμάτων και η τοπική όχληση από τα  απορριμματοφόρα, αναμένεται να συμβάλει η λειτουργία του ΣΜΑ (Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων), στο αμαξοστάσιο του Δήμου Κατερίνης, η πορεία εργασιών του οποίου οδεύει στην τελική ευθεία.
Ήδη κατά την τρέχουσα περίοδο εκτελούνται εργασίες ασφαλτόστρωσης στο χώρο, ενώ θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί και να τεθεί σε λειτουργία, εντός του Ιανουαρίου 2018.


ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Την ικανοποίησή του για την πορεία των εργασιών εξέφρασε ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο οποίος σημείωσε  χαρακτηριστικά: «Στον Δήμο Κατερίνης, όπου διαχρονικά θέτουμε ως προτεραιότητα τα ζητήματα της καθαριότητας και ανακύκλωσης, με τη λειτουργία του ΣΜΑ, αναμένεται να εξυπηρετηθούν αποφασιστικά οι δημότες στην καθημερινότητά τους. Προς την κατεύθυνση αυτή, στον σχεδιασμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων, ενσωματώνουμε τις νέες τεχνολογίες, οι οποίες είναι δοκιμασμένες και αποδεκτές, εδώ και πολλά χρόνια σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, ενώ σήμερα ΣΜΑ λειτουργούν σε δεκάδες πόλεις ανά την Ελλάδα».

ΚΟΜΒΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ
«Πρόκειται για ένα κομβικό περιβαλλοντικό έργο, το οποίο θέτει στο επίκεντρο την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων, την ασφαλή, σύγχρονη διαχείριση τους και την αποτελεσματικότερη αποκομιδή. Σήμερα στη χώρα μας ΣΜΑ  λειτουργούν ακόμα και δίπλα σε σπίτια, καταστήματα, νοσοκομεία, σχολεία, γήπεδα,  καλλιεργήσιμες εκτάσεις κ.α.  συνιστώντας παράγοντα ποιότητας και πολιτισμού για τις συνθήκες ζωής μιας πόλης» σημειώνει σχετικά, ο  αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής ΦΟΔΣΑ, Δημήτρης Ντούρος.

  
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Το έργο, προϋπολογιζόμενης δαπάνης 150.000,00€, υλοποιείται από τον Δήμο Κατερίνης, κατόπιν προγραμματικής σύμβασης με τον Περιφερειακό Σύνδεσμο Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας και κατασκευάζεται σε ιδιόκτητη έκταση του Δήμου, εμβαδού 12 στρεμμάτων,  στο αμαξοστάσιο του Δήμου Κατερίνης.
Με το συγκεκριμένο έργο υλοποιούνται όλες οι απαραίτητες υποδομές για την εγκατάσταση και λειτουργία κινητού Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ). Στις υποδομές του σταθμού συγκαταλέγονται τα έργα οδοποιίας, ύδρευσης, αποχέτευσης, καθώς και τα απαραίτητα ηλεκτρομηχανολογικά έργα.