Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Σε σύσκεψη των Σωματείων Συνταξιούχων ΟΑΕΕ παρευρέθηκε και μίλησε ο Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Πιερίας κ. Κουτσής Δημήτριος

 Σε σύσκεψη των Σωματείων Συνταξιούχων ΟΑΕΕ παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Πιερίας κ. Κουτσής Δημήτριος με σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας,
όπως αυτή υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσσαλονίκης στις 12 Νοεμβρίου 2017 στη Θεσσαλονίκη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των Σωματείων Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Βορείου Ελλάδος, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ καθώς και των μεγάλων πόλεων Ιωαννίνων, Λάρισας και Λαμίας.

          Κατά την ομιλία του ο Πρόεδρος κ. Κουτσής ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Ως Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας μας και Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πιερίας, θα ήθελα με τη σειρά μου να σας μεταφέρω την αγανάκτηση τόσο των Διοικητικών μας Συμβουλίων όσο και των μελών μας για τον απαράδεκτο Νόμο Κατρούγκαλου και το πετσόκομμα των συντάξεών μας. Από την αρχή της οικονομικής κρίσης της χώρας μας, εδώ και επτά χρόνια, με τις αξιολογήσεις και τα μνημόνια που ψηφίζουν οι Κυβερνώντες, συνεχώς μειώνουν τις συντάξεις μας και όσα δικαιωματικά είναι δικά μας. Αλλά το τελευταίο μνημόνιο και μάλιστα από μια αριστερή, όπως θέλουν να λέγονται, Κυβέρνηση είναι άνευ προηγουμένου.
Μας έλεγαν ότι δεν θα κάνουν άλλες περικοπές και μειώσεις στις συντάξεις μας αλλά από το 2018 βάζουν σε εφαρμογή το Νόμο Κατρούγκαλου και ψήφισαν μειώσεις από 18% ως 30% για τα επόμενα 2 χρόνια ακόμη και σε όσους λαμβάνουν τη χαμηλότερη σύνταξη. Θα πάρουν δηλαδή από την τσέπη μας επιπλέον 6 δις Ευρώ. Έκοψαν το ΕΚΑΣ που δίνονταν ως βοήθημα ενώ καταργούν και τις συντάξεις χηρείας. Ας μην αναφερθούμε για τις περικοπές στην υγειονομική μας περίθαλψη, στα φάρμακά μας, για τον ΕΝΦΙΑ, για τις δεσμεύσεις των τραπεζικών λογαριασμών και τους πλειστηριασμούς των σπιτιών μας..
Και παρόλα αυτά εξακολουθούν να πιστεύουν ότι είναι μια Κυβέρνηση αριστερή….
Αυτοί που οδήγησαν στην ανεργία τα παιδιά μας, που το οκτάωρο έγινε εικοσάωρο για 360 Ευρώ το μήνα, που διέλυσαν τα πάντα στην υγεία και ακόμη και τα φάρμακά μας εάν δεν τα πληρώσουμε θα πεθάνουμε. Αυτοί που μας είπαν ψέματα και έκαναν τα εντελώς αντίθετα από όσα μας υποσχέθηκαν. Που ακόμα νομίζουν ότι είναι μια Κυβέρνηση αριστερή…
Η σταγόνα όμως που ξεχείλισε το ποτήρι και αμφισβητεί πλέον κάθε έννοια δημοκρατίας της χώρας μας είναι ο Νόμος που ετοιμάζουν να ψηφίσουν κατά τον οποίο απαγορεύουν και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των πολιτών. Να δεχόμαστε δηλαδή αμαχητί οτιδήποτε αυτοί αποφασίσουν εις βάρος μας και εμείς απλώς να τους κοιτάμε στις τηλεοράσεις μας. Μα όλα όσα έως σήμερα είχαμε κατακτήσει ως επιχειρηματίες και εργαζόμενοι οφείλονταν σ’ αυτούς τους αγώνες των προκατόχων μας και των συνδικαλιστικών μας οργάνων. Η αξιοπρεπής εργασία με συγκεκριμένο πλαίσιο εργασίας, το οκτάωρο, η δωρεάν υγειονομική περίθαλψη και τα δωρεάν φάρμακα σε ειδικές κατηγορίες αρρώστων αλλά και πολλά πολλά άλλα.
Η χώρα της δημοκρατίας και της ελεύθερης σκέψης και έκφρασης δεν γίνεται να ξαναζεί σήμερα στιγμές χούντας και φίμωσης των πολιτών της. Ειδικά δε από μια Κυβέρνηση που θέλουν να λένε ότι είναι μια αριστερή Κυβέρνηση.
Ντροπή τους !!!!!!
Όμως ΟΧΙ συνάδελφοι….
Δεν θα μας αφοπλίσουν παίρνοντάς μας το μόνο όπλο που διαθέτουμε… Τη φωνή μας… Τους ενοχλούμε βλέπετε που φωνάζουμε για το δίκαιο και το ξέρουν…. Δεν θα τους αφήσουμε όμως να μας φιμώσουν…. Αφού μας πήραν και την μπουκιά από το στόμα, τώρα δε θα μας κλείσουν το στόμα….
ΟΧΙ δεν θα τους κάνουμε τη χάρη…
Όλοι μαζί να αντισταθούμε...
Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και θα τους νικήσουμε…»