Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Συγχαρητήρια στην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, για την εκλογή της από τη Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ & ΔΗ.ΣΥ. Πιερίας

Με την χθεσινή ψηφοφορία ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανάδειξης την νέας ηγεσίας του υπό ίδρυση φορέα της Δημοκρατικής Παράταξης.

Θέλουμε να συγχαρούμε την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, για την εκλογή της και της ευχόμαστε καλή δύναμη στο απαιτητικό έργο και στις προκλήσεις που έχει μπροστά της.
Θέλουμε να συγχαρούμε τον δεύτερο κατά σειρά υποψήφιο, τον Ευρωβουλευτή της Παράταξής μας, Νίκο Ανδρουλάκη, για τον ξεχωριστό αγώνα που έκανε και που μας κάνει περήφανους γιατί πάνω απ’ όλα ανέδειξε ένα νέο δυναμικό που κυοφορεί η Παράταξή μας.
Θέλουμε να συγχαρούμε τους υπόλοιπους υποψήφιους που έλαβαν μέρος στην διαδικασία γιατί με την παρουσία τους ανέδειξαν τον στελεχιακό πλούτο και το απόθεμα ιδεών που διαθέτει η Παράταξη, κάτι που δείχνει το εύρος και την προοπτική της.
Θέλουμε όμως πάνω απ’ όλα να ευχαριστήσουμε τους προοδευτικούς πολίτες που προσήλθαν στις κάλπες και με την παρουσία τους έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα.
Ένα μήνυμα που λέει πως η καπηλεία του πολιτικού μας χώρου από τον ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε, πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η Δημοκρατική Παράταξη και, πως, οι προοδευτικοί «υπαινιγμοί» της Νέας Δημοκρατίας δεν μπορούν να εκφράσουν την ιστορική γραμμή αγώνων για μια Ελλάδα ισχυρή και για έναν λαό υπερήφανο.
Το μήνυμα όμως έρχεται με αγωνία και προς τα μέσα και μας λέει να τρέξουμε πιο γρήγορα και να κάνουμε επιτακτικά «κάτι».
Γι΄ αυτό και κύριο μέλημά μας από αύριο πρέπει να είναι η πολιτική, θεσμική και οργανωτική συγκρότηση αυτής της ηχηρής παρουσίας των πολιτών στις κάλπες. Να την μπολιάσουμε με πολιτική κατεύθυνση και να προσδώσουμε στην δράση μας περισσότερη ουσία και περιεχόμενο, έτσι που να δίνουμε απτές λύσεις και προοπτική σε όσους μας εμπιστεύονται, αλλά και που να επιτρέπουν την περαιτέρω διεύρυνση του χώρου μέχρι να γίνουμε ξανά πρωταγωνιστές, δύναμη πραγματικής αλλαγής και ελπίδας για τους πολίτες.

Δεν έχουμε αυταπάτες για τον δρόμο που έχουμε μπροστά μας, όμως αναμφίβολα το αποτέλεσμα των εκλογών της 12ης και 19ης Νοεμβρίου ήταν ένα αποφασιστικό βήμα που σηματοδοτεί μία νέα αρχή, τόσο για την Παράταξη όσο και για την Πατρίδα.

Εκ της Γραμματείας Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ & ΔΗ.ΣΥ. Πιερίας,
Δεύτερα 20 Νοεμβρίου 2017