ευκαιρία να προβάλουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου Βέροιας και τις επιχειρήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος. Παράλληλα, στα πλαίσια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις Β2Β με buyers του εξωτερικού αλλά και πολλές συναντήσεις και γνωριμίες με τουριστικούς επιχειρηματίες και προορισμούς από όλη την Ελλάδα.
Το περίπτερο της Βέροιας επισκέφτηκαν, εκτός από των
άλλων, ο Δήμαρχος Βέροιας κύριος Βοργιαζίδης και πλήθος Βεροιωτών που
επισκέφτηκαν την έκθεση.
Το Σάββατο το απόγευμα έγινε παρουσίαση και
γευσιγνωσία του παγωτού μπάμιας από τον Σύλλογος Γευσιγνωσίας –
Γαστρονομίας - Οίνου και Τουρισμού Ν. Ημαθίας "ο Κάρανος"
και τη Chef κα Χριστίνα Μάλιου και γευστική δοκιμή του Ρεβανί
καθώς και ιστορική αναδρομή της προέλευσής του από τον Σύλλογο
Ζαχαροπλαστών και Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Βέροιας. Την Κυριακή το
μεσημέρι, έγινε γευστική δοκιμή ξινόμαυρου από τα κρασιά Argyrakis wines και
επίδειξη παραδοσιακών χορών από το Λύκειο Ελληνίδων
Βέροιας.
Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, κ. Λυκοστράτης
θα ήθελε να ευχαριστήσει για την εξαιρετική συνεργασία και συμμετοχή τον Σύλλογο Γευσιγνωσίας – Γαστρονομίας -
Οίνου και Τουρισμού Ν. Ημαθίας "ο Κάρανος", τη Chef κα Χριστίνα Μάλιο, το Σύλλογο Ζαχαροπλαστών και Καταστηματαρχών
Ζαχαροπλαστών Βέροιας, το οινοποιείο «Argyrakis wines»
και το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας που με τη συμμετοχή τους
και το μεράκι τους έδωσαν ένα άλλο χαρακτήρα στην παρουσίαση του Δήμου Βέροιας
κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών, θέτοντας τις βάσεις για μια πολλά
υποσχόμενη συνεργασία για το μέλλον. Επιπλέον, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους
σπουδαστές του ΙΕΚ Θέρμης του Τμήματος Μαγειρικής Τέχνης για την επιτυχή
διεξαγωγή των γαστρονομικών εκδηλώσεων.
Ακόμη, ο Αντιδήμαρχος
Τουρισμού θα ήθελε να ευχαριστήσει για
την εξαιρετική συνεργασία και συμμετοχή τους τοπικούς επιχειρηματίες και τη
διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου που συμμετείχαν ενεργά στο
περίπτερο του Δήμου Βέροιας προβάλλοντας τον τόπο, τις επιχειρήσεις και τους
φορείς της περιοχής.