Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2017: “ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ∆ΙΑ∆ΡΟΜΕΣ” - Ξενάγηση από αρχιτέκτονες μηχανικούς - μέλη του Σ.Α.∆.Α.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ σε σημεία της πόλης

 
 ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ – ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (ΟΠΠΑΠ)
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΙΤΡΟΥΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ
 ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΡΙΑ 2017: “ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ∆ΙΑ∆ΡΟΜΕΣ”


Ξενάγηση από αρχιτέκτονες μηχανικούς - μέλη του Σ.Α.∆.Α.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ σε σημεία της πόλης

ΑΦΕΤΗΡΙΑ (ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ) - ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ – ΚΥΡΙΑΚΗ 05 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ &  ΏΡΑ: 12.00 Μ.


Aναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της Κατερίνης, μάρτυρες της αρχιτεκτονικής της εξέλιξης  «συμμετέχουν» στη ζωή της πόλης. Ο λόγος για τα κτίριά της, στα οποία αποτυπώνονται τα σημάδια της κάθε εποχής.

Όψεις της πόλης, που ξεδιπλώνουν την ιστορία της και έχουν πολλά να μας αφηγηθούν για τη λειτουργία τους, για τους ανθρώπους της Κατερίνης, για περιόδους μακρινές και ταυτόχρονα τόσο κοντινές στην ύπαρξή μας, στην καθημερινότητά μας.

Προς την κατεύθυνση αυτή, στο πλαίσιο των «Αικατερινείων 2017» αρχιτέκτονες μηχανικοί - μέλη του Σ.Α.∆.Α.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ (Σύλλογος Αρχιτεκτόνων, Σχολής Διπλωματούχων Αρχιτεκτόνων Πιερίας), με έναρξη την Κυριακή 05 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή του Νοεμβρίου (12, 19, 26/11), θα ξεναγούν τους πολίτες σε κτίρια, που παρουσιάζουν ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον.


Αφετηρία αυτής της ενδιαφέρουσας αρχιτεκτονικής διαδρομής με λεωφορεία (μετακίνηση δωρεάν), με ενδιάμεσες στάσεις σε  συνοικίες της Κατερίνης, θα είναι η πλατεία Ελευθερίας κατά τις ώρες 12 μ. έως 14:00.

Συνοικίες και κτίρια μνημεία της Κατερίνης όπως η Αστική Σχολή, το αρχοντικό (πρώην οικία Τσαλόπουλου), το Πυροβολείο, το 5ο Γυμνάσιο, το Χατζόγλειο, ο Τουρμπές, Αρχαιολογία, Καπνικός Σταθμός, οι οικίες «Μπίσμπα» και «Τσιουπλή» κ.α. αφηγούνται τις δικές τους ιστορίες.

Ακούστε τις!