Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 12-11-2017 /ΔΗΛΩΣΗ ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ

O N.Αλιβιζάτος για την Κεντροαριστερά

Ο Ν. Αλιβιζάτος, δήλωσε ότι βαθιά του πεποίθηση είναι ότι από
τη διαδικασία θα προκύψει κάτι καινούργιο με δυναμική και επιχείρησε μια διαδρομή στην ιστορία αλλά και το αύριο της δημοκρατικής παράταξης.

Όπως τόνισε στην Ελλάδα από την εποχή της απελευθέρωσης υπάρχει το μεταρρυθμιστικό κόμμα, οι άνθρωποι που αναλαμβάνουν ρίσκα για να προωθήσουν μεγάλες αλλαγές αναγκαίες για την κοινωνία. Αυτό επεσήμανε είναι το κύριο χαρακτηριστικό της προοδευτικής παράταξης  και αναφέρθηκε στις αλλαγές που προώθησαν οι Χαρ. Τρικούπης, Ελ Βενιζέλος, Γ. Παπανδρέου, Α. Παπανδρέου και Κ. Σημίτης. «Όλες οι μεγάλες τομές έγιναν από τους εκπροσώπους αυτής της παράταξης» τόνισε υπογραμμίζοντας μια εξαίρεση: του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Ο κ. Αλιβιζάτος σημείωσε την τάση της να πολυδιασπάται και να κατακερματίζεται. Και τόνισε με έμφαση ότι η προοδευτική παράταξη μεγαλουργεί όταν τα δύο μεγάλα ρεύματα που υπάρχουν στο εσωτερικό της, ο πολιτικός φιλελευθερισμός και η σοσιαλδημοκρατία καταφέρουν να αποκτήσουν κοινό βηματισμό.

Ο επικεφαλής της ανεξάρτητης επιτροπής που εγγυάται τη διαδικασία εκλογής αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη εκτίμησε ότι είναι πολύ δύσκολο να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις ενώ υπογράμμισε ότι οι θέσεις του σε ζητήματα όπως το μάθημα των θρησκευτικών ή η θέση των ομοφυλόφιλων στην κοινωνία αποπνέουν συντηρητισμό.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις και όσες κάνει είναι επειδή, όπως τα ίδια τα στελέχη του λένε, είναι αναγκασμένος. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύει στη μεταρρύθμιση. Δεν έχει μεταρρυθμιστική λογική. Έχει λογική ρήξης» ανέφερε.

Αναφερόμενος στη διαδικασία εκλογής, επεσήμανε ότι οι υποψήφιοι καλύπτουν όλο το φάσμα του πολιτικού χώρου.