Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Στον Δήμο Θεσσαλονίκης η δράση «Keep on Moving»

Η δράση «Keep on Moving» που αφορά στη συλλογή  καπακιών πλαστικών μπουκαλιών και τη μετατροπή της οικονομικής τους αξίας σε
αγορά αναπηρικών αμαξιδίων, παραδόθηκε σήμερα, Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017, εξ’ ολοκλήρου στον Δήμο Θεσσαλονίκης από την εθελοντική ομάδα «Thessaloniki Next2U», σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, στο φουαγιέ του Δημαρχείου.
Στο πλαίσιο της παράδοσης – παραλαβής της δράσης η ομάδα «Thessaloniki Next2U» πρόσφερε στον Δήμο τέσσερα αναπηρικά αμαξίδια τα οποία εξασφαλίστηκαν από τους τόνους των καπακιών που συλλέχθηκαν τους τελευταίους πέντε μήνες.
Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Θωμάς Ψαρράς, ευχαρίστησε την εθελοντική ομάδα που οραματίστηκε τη δράση «Keep on Moving» και δήλωσε: «Οι εθελοντές της ομάδας επί χρόνια συγκεντρώνουν καπάκια πλαστικών μπουκαλιών από την πώληση των οποίων αγοράζονται αμαξίδια και προσφέρονται στη συνέχεια σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη. Μέσω της δράσης αυτής, η ευθύνη της οποίας περνάει πλέον εξ’ ολοκλήρου στον Δήμο Θεσσαλονίκης, δεσμευόμαστε ότι θα επιδιώξουμε να ευαισθητοποιήσουμε ακόμη περισσότερους συμπολίτες μας, ώστε να μεγιστοποιήσουμε τα αποτελέσματα της».
Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Πέτρος Λεκάκης, επισήμανε την άριστη συνεργασία της ομάδας με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τόνισε: «Οι άνθρωποι αυτοί έδειξαν ότι ο εθελοντισμός στις ημέρες μας, μια άγνωστη λέξη για πολλούς, μπορεί να προσφέρει πολλά. Εμείς, ως Δήμος Θεσσαλονίκης, θέλουμε να δείξουμε ότι παραλαμβάνοντας τη δράση μπορούμε  να την πάμε ακόμη ένα βήμα παραπέρα».
Στη συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και ειδικότερα με τον τομέα της ανακύκλωσης που στήριξε τη δράση αναφέρθηκε από πλευράς της εθελοντικής ομάδας «Thessaloniki Next2U» η εκπρόσωπός της, Μίνα Βέλλου, σχολιάζοντας ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα δαπανηρή δράση, για την υλοποίηση της οποίας ο Δήμος Θεσσαλονίκης διαθέτει την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή: «Καταφέραμε έως σήμερα να αποδώσουμε 23 αμαξίδια, ως επί το πλείστον σε νοσοκομεία στην Θεσσαλονίκη, αλλά και στην Αθήνα και στην Χαλκιδική. Μέσω της έως τώρα δράσης, πέρασε στον κόσμο το μήνυμα της κοινωνικής αλληλεγγύης και της αξίας της ανακύκλωσης, ενώ οι μαθητές των σχολείων όλων των βαθμίδων και μελλοντικοί ενεργοί πολίτες, αποδείχθηκαν φανατικοί υποστηρικτές της πρωτοβουλίας».
Φωτογραφίες:  εδώ