Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Ισχυρό Επιμελητήριο- Στήριγμα για τον Επαγγελματία!: Αυτό είναι το έργο της θητείας μας στο Δ.Σ. του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου

Πρωτοβουλίες, δημιουργία νέων θεσμών και δράσεις που σχεδιάστηκαν για να προσφέρουν κάτι στον επαγγελματία, έστω και μία μικρή βοήθεια στο δύσκολο έργο του, περιλαμβάνει ο απολογισμός των τελευταίων ετών του Επιμελητηρίου μας. Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τη διοίκηση θέλαμε ένα Επιμελητήριο ισχυρό, στήριγμα στον Επαγγελματία, όπως μα προέτρεπε και το προεκλογικό μας σύνθημα! Ένα Επιμελητήριο στο οποίο κάθε Επαγγελματίας θα απαντούσε εύκολα και χωρίς να σκεφθεί καν στο ερώτημα «γιατί να είμαι μέλος του ΕΕΘ»; Θέλαμε να του έδιναν αυτόματη απάντηση δράσεις όπως αυτές που καταφέραμε. Όπως:
- Η επιδότηση σε τοπικές, εθνικές και διεθνείς εκθέσεις και η δωρεάν συμμετοχή σε συνέδρια και ημερίδες.
- Η δωρεάν (καθημερινή) ενημέρωση κάθε επαγγελματία για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, τα Ασφαλιστικά και Φορολογικά Θέματα, τις δυνατότητες επιδοτήσεων και επιχορηγήσεων και τόσα άλλα!
- Η ανάδειξη και προβολή των αιτημάτων και των προβλημάτων της Αγοράς.
- Η παρακολούθηση με χαμηλό αντίτιμο επαγγελματικών σεμιναρίων.
- Η έκδοση ΑΦΜ, εγγράφων, βεβαιώσεων και πιστοποιητικών με σύγχρονο τρόπο, χωρίς καθυστερήσεις!
Ο «Σύμβουλος του Επαγγελματία»
Δημιουργήσαμε ένα νέο θεσμό, που ανέλαβε σημαντικές δράσεις λειτουργώντας ευέλικτα, χωρίς τις αγκυλώσεις του Δημοσίου, που διέπουν το Επιμελητήριο. Έγινε ο εκτελεστικός βραχίονας του ΕΕΘ. Έτσι και έγινε...Ιδρύσαμε την Αναπτυξιακή Εταιρία «Ο Σύμβουλος του Επαγγελματία»! Ο φορέας αυτός έγινε το σημαντικότερο εργαλείο μας αφού ανέλαβε και αναλαμβάνει σημαντικό έργο!
- Παρείχαμε περισσότερη και καλύτερη ενημέρωση του Επαγγελματία- μέλους μας! Για να παίρνει έγκαιρα την έγκυρη πληροφόρηση, που του είναι απαραίτητη για τη δουλειά του! Έτσι, φτιάξαμε το περιοδικό μας, το «Επαγγελματικό Βήμα», την Ιστοσελίδα μας, την ιστοσελίδα των Μεσιτών και το Δελτίο Ενημέρωσης, που στέλνεται ηλεκτρονικά στα μέλη μας, με όλες τις σημαντικές ειδήσεις!
- Με τον ίδιο στόχο διοργανώσαμε, σε συνεργασία με την TV-100 και τον FM-100 ειδικές εκπομπές όπου οι επιστημονικοί μας συνεργάτες έδιναν συμβουλές στο κοινό.
- Τονίσαμε τη σημασία που δίνουμε στους συναδέλφους μας εκτός Θεσσαλονίκης! Να μην αισθάνονται ότι είναι μακριά μας! Έτσι ιδρύσαμε το Γραφείο του Επιμελητηρίου μας στο Λαγκαδά!
- Προσφέρουμε υποστήριξη και υψηλής ποιότητας εξυπηρέτηση στα μέλη μας! Έτσι, επενδύσαμε πάνω στην «Υπηρεσία Μίας Στάσης» και το ΓΕΜΗ, που προβλέπονται από τη νομοθεσία. Με τον εξοπλισμό και το προσωπικό που διαθέσαμε αλλά και τη συμμετοχή μας στην «Ψηφιακή Σύγκλιση» καταφέραμε σήμερα να υπάρχει η καλύτερη εξυπηρέτηση με το «Ηλεκτρονικό Επιμελητήριο».
- Δώσαμε τη δυνατότητα στα μέλη μας να έχουν άμεση πρόσβαση στις υπηρεσίες που αφορούν την εξυπηρέτηση τους! Έτσι, εγκαταστήσαμε στο ισόγειο του κτιρίου μας τον «Σύμβουλο του Επιχειρηματία».
- Οι συνάδελφοι μας να έχουν την καλύτερη προσωπική ενημέρωση για κάθε φορολογικό και κάθε ασφαλιστικό θέμα που τους απασχολεί. Έτσι ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε τη συνεργασία με τους δύο κορυφαίους επιστήμονες των τομέων αυτών, τον κ. Γιάννη Σωπασή, τ. Γενικό Διευθυντή του ΙΚΑ και κ. Γ. Δόβελο, οικονομολόγο και φοροτεχνικό, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα μέλη μας δύο φορές την εβδομάδα, στα γραφεία μας!
- Διοργανώσαμε ενημερωτικές συναντήσεις με όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους της Περιφέρειας Θεσσαλονίκης.
- Διαμορφώσαμε τις προϋποθέσεις ώστε ο κάθε ενδιαφερόμενος να παίρνει πληροφορίες καθημερινά. για τα χρηματοδοτικά και τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα.
- Διαθέσαμε στα Σωματεία και τα μέλη μας άνετες και πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες συνεδριάσεων, συσκέψεων, συνεδρίων, συναντήσεων. ‘Έτσι, ανακαινίσαμε και εξοπλίσαμε με υπερσύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό τρεις αίθουσες!
- Συνδράμουμε στην επιστημονική ανάλυση σημαντικών προβλημάτων της Θεσσαλονίκης μας, ούτως ώστε να προωθηθούν οι δυνατόν καλύτερες λύσεις. Έτσι εκπονήσαμε μελέτες:
- Για το Μετρό και τις επιπτώσεις του.
- Το Παραεμπόριο
- Τα προβλήματα στις αδειοδοτήσεις των καταστημάτων
- Τον καλύτερο υπολογισμό και αξιοποίηση των Δημοτικών Τελών.
- Το ζήτημα των τραπεζοκαθισμάτων
- Την αδειοδότηση για χρήση μουσικών οργάνων.
- Τις διαδικασίες περί Πνευματικών Δικαιωμάτων
- Το Ωράριο Λειτουργίας Καταστημάτων
- Τις διαδικασίες ΤΕΜΠΜΕ
- Δημιουργήσαμε ένα Επιμελητήριο δυναμικό, που θα εκπροσωπεί σοβαρά την Θεσσαλονίκη και τους επαγγελματίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έτσι διοργανώσαμε επιχειρηματικές αποστολές:
1. Στην Κωνσταντινούπολη, όπου αναπτύξαμε συνεργασία με το εκεί Εμπορικό και Επαγγελματικό Επιμελητήριο
2. Σε Κωνσταντινούπολή- Σμύρνη- Αφιόν Καραχισάρ, στο πλαίσιο του προγράμματος «GRUNDVIG».
3. Στην Τραπεζούντα, στο πλαίσιο του «THUSAURUS» σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Τούλσα Ρουμανίας, Ταλίν Εσθονίας και Γρανάδα Ισπανίας.
4. Σε Πράγα- Βερολίνο, σε συνεργασία με τα εκεί Επιμελητήρια.
5. Στα Σκόπια της ΠΓΔΜ για την ανάπτυξη διασυνοριακής συνεργασίας.
6. Στο Παρίσι, σε συνεργασία με το εκεί Επιμελητήριο.
7. Στη Σόφια της Βουλγαρίας, στο πλαίσιο συμμετοχής μας σε προγράμματα διασυνοριακής συνεργασίας.
8. Στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας με επιχειρηματικούς φορείς της οποίας συμμετείχαμε σε ευρωπαϊκά προγράμματα ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας.
9. Στη Βενετία σε συνεργασία με το εκεί Επιμελητήριο.
10. Στη Γρανάδα της Ισπανίας όπου συμμετείχαμε σε πρόγραμμα ανάπτυξης του τουρισμού.
11. Στη Μόσχα, όπου εγκαινιάσαμε με το εκεί Επιμελητήριο συνεργασία για τον Τουρισμό και τα μέτρα στήριξης των ΜΜΕ.
12. Στην Βιέννη που ανταλλάξαμε απόψεις για τα προβλήματα των επιχειρηματιών με τα στελέχη του επιμελητηρίου της Αυστρίας
13. Στο Βερολίνο στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS + σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό U.V.E. εκπαιδεύτηκαν 16 μέλη μας στην διαχειριση του ανθρώπινου δυναμικου.
Συσκέψεις- Συναντήσεις
- Διοργανώσαμε δεκάδες συσκέψεις και συναντήσεις για να ενημερώσουμε τους φορείς και τους πολίτες της πόλης για τις θέσεις του Επιμελητηρίου μας και τα προβλήματα των επαγγελματιών.
- Με βάση την μελέτη « Το Παρόν και το Μέλλον της Θεσσαλονίκης » πραγματοποιήσαμε διεθνές συνέδριο με σκοπό να αντλήσουμε καλές πρακτικές από πόλεις που λειτουργούν στην κατεύθυνση αυτή, όπως το Μπιλμπάο, η Βενετία, η Αλεξάνδρεια, η Λευκωσία κ.αλ.
- Διοργανώσαμε συνέδριο για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, στην οποία αναλύθηκε η ιστορική διαδρομή αλλά και οι προοπτικές της πόλης μας. Συμμετείχαν ειδικοί επιστήμονες αλλά και αντιπροσωπείες από τη Σερβία, την ΠΓΔΜ και τη Βουλγαρία.
· ΜΕΛΕΤΕΣ:
1. ΙΟΥΝΙΟΣ 2008
Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ –ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ Ε.Ε.Θ
2. ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009
Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
3. ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009
Η ΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
4. ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2010 Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2007-2009 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ –ΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ Ε.ΕΘ.
5. ΜΑΙΟΣ 2010
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ
6. ΙΟΥΝΙΟΣ 2011
ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ
7. ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2011
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
8. ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΜΕΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
9. ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ
10. ΜΑΙΟΣ 2012
ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΤΣΙΜΙΣΚΗ
11. ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012
ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
12. ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2015
Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
13. ΜΑΡΤΙΟΣ 2010
ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ-ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ
14. ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2014
- ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΜΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
- ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
- Βοηθούμε με όλες μας τις δυνάμεις στην ανάπτυξη του Τουρισμού στη Θεσσαλονίκη! Πιστεύοντας ότι εάν αυξηθούν οι τουρίστες στην πόλη θα βοηθηθούν περισσότερο οι επαγγελματίες, προχωρήσαμε σε σημαντικές δράσεις όπως:
- Διοργανώσαμε δύο φορές (το 2014 και το 2016) το «Φεστιβάλ Τουρισμού», που σημείωσε μεγάλη επιτυχία!
- Εκπονήσαμε επιστημονική μελέτη για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη νησιώτικη χώρα.
- Προσφέρουμε δωρεάν ξεναγήσεις, με διπλωματούχους ξεναγούς στα σχολεία που θα επισκεφθούν τη Θεσσαλονίκη, ως κίνητρο για να διοργανώνονται περισσότερες σχολικές εκδρομές στην πόλη.
- Προχωρήσαμε σε συγκεκριμένες εξορμήσεις προσέλκυσης επισκεπτών από τους όμορους νομούς (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ), στους οποίους επίσης προσφέραμε δωρεάν ξεναγήσεις.
- Πρωτοστατήσαμε σε κινήσεις συνεργασίας και συντονισμού της δράσης των φορέων της πόλης, συγκαλώντας συσκέψεις.
- Συμμετέχουμε προσφέροντας χρήματα και υποστήριξη στον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής Θεσσαλονίκης.
- Στηρίζουμε το Δήμο Θεσσαλονίκης στις δικές του προσπάθειες, προσφέροντας προσωπικό για τη λειτουργία των Περιπτέρων Πληροφόρησης Τουριστών (Infokiosks).
- Συμμετείχαμε και συμμετέχουμε σε πολλές τουριστικές εκθέσεις για να προβάλουμε τον τόπο μας και να προσελκύσουμε επισκέπτες. Στήνουμε περίπτερα στις εκθέσεις Βελιγραδίου, Τιράνων, Ηρακλείου Κρήτης, Κομοτηνής και Κατερίνης.
- Αναλάβαμε τη διοργάνωση της «Χριστουγεννιάτικης Πλατείας», με πλήθος εκδηλώσεων και εορταστικό διάκοσμο στην Αριστοτέλους, για να δημιουργήσουμε ένα όμορφο κλίμα στην πόλη αλλά και να προσελκύσουμε καταναλωτές σε ένα ελκυστικότερο κέντρο!
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ
- Παρέχουμε σοβαρή στήριξη στο έργο του κάθε επαγγελματία- μέλους μας, υποστηρίζοντας τον ώστε να ενημερώνεται καλύτερα στα κλαδικά του ζητήματα, να καταρτίζεται πληρέστερα, να βοηθούμε όπως μπορούμε στην ανάπτυξη της δουλειάς του και να καλύπτει σοβαρές προϋποθέσεις της δουλειάς του. Έτσι:
- Διοργανώσαμε σημαντικές καμπάνιες για την στήριξη των τοπικών αγορών, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των τοπικών επαγγελματιών! Μέσα από σοβαρά προγράμματα ενημέρωσης σε ΜΜΕ προβάλαμε τα πλεονεκτήματα για τους καταναλωτές!
- Με ανάλογο σκοπό διοργανώσαμε την καμπάνια για το κυκλοφοριακό «ΚΑΤΕΒΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΝΕΒΑ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ»!
- Συμμετέχουμε κάθε χρόνο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με ενιαίο περίπτερο, προσφέροντας χαμηλές τιμές και καλύτερες δυνατότητες προβολής στα μέλη μας.
Θέλουμε ένα Επιμελητήριο στο πλευρό του Επαγγελματία στην πράξη, όχι στα λόγια και τις διακηρύξεις. Να τον ενημερώνει για τις εξελίξεις και να διοργανώνει προγράμματα και να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για το συμφέρον του!
Έτσι διοργανώσαμε:
· ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
1. ΛΑΕΚ
2. ΤΟΠΣΑ
3. ΤΟΠΕΚΟ
· ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ:
1. ADB,
2. INTERREG ΕΛΛΑΔΑ –ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
3. INTERRE ΕΛΛΑΔΑ-ΣΚΟΠΙΑ,
4. GRUNDYIG,
5. LEONARDO
6. ECOMOVEL,
7. IP-SME,
8. NEANIKH ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΗΚΟΤΗΤΑ
· ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
1. ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΦΕΤ)
2. ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΣΩΠΟ
Θέλουμε ένα Επιμελητήριο το οποίο με κοινωνική ευαισθησία θα στέκεται στο πλευρό των αδυνάμων και θα τους συνδράμει όταν βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση. Έτσι:
- Φτιάξαμε το πρόγραμμα «Στηρίζω» με το οποίο χορηγούμε στους άπορους και μειονεκτούντες συναδέλφους μας κάρτα για την προμήθεια τροφίμων και βασικών αγαθών.
- Θεσπίσαμε την «Κάρτα Μέλους» και τον «Εκπτωτικό Κατάλογο Μελών» με τα οποία κάθε μέλος μας απολάμβανε εκπτώσεις και καλύτερες τιμές από πολλές επιχειρήσεις.
- Διοργανώσαμε το 2013 και το 2014 τα «Γεύματα Αγάπης».
- Θεσπίσαμε το πρόγραμμα «Πάμε κατασκήνωση» για τα μέλη μας!
ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
Θέλουμε το Επιμελητήριο μας να στέκεται με αξιοπρέπεια ανάμεσα στα άλλα της χώρας και να χαίρει της εκτίμησης του Επιμελητηριακού Κινήματος. Έτσι,
- Διοργανώσαμε με τον πληρέστερο τρόπο αρκετές φορές πανελλήνιες συναντήσεις διοικήσεων των Επιμελητηρίων, για τις οποίες αποσπάσαμε τα συγχαρητήρια όλων των συμμετεχόντων.
- Με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης πήραμε την πρωτοβουλία να διοργανώσουμε συνάντηση των Προέδρων των Επιμελητηρίων της Βόρειας Ελλάδας, στην οποία από κοινού μελετήσαμε την κατάσταση και υποβάλαμε προτάσεις.
- Η δυναμική μας αποδεικνύεται από τη συμμετοχή του Προέδρου μας Μιχάλη Ζορπίδη σε θέσεις ευθύνης στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας αλλά και του μέλους του ΔΣ Βασίλη Κλάδη, επί σειρά ετών. Σε βάρος του προσωπικού και επαγγελματικού τους χρόνου εκπροσωπούν το Επιμελητήριο και την πόλη μας στους κεντρικούς επιμελητηριακούς φορείς.
ΠΙΕΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
Θέλουμε ένα Επιμελητήριο που θα μπορούσε να πιέζει όλους τους Φορείς Εξουσίας και να τους επηρεάζει ώστε αυτοί να παίρνουν τις σωστές αποφάσεις προς όφελος της Αγοράς και της Κοινωνίας.
- Έτσι, καταθέτουμε κάθε χρόνο από το 2006 σε όλους τους πρωθυπουργούς και τους αρχηγούς όλων των κομμάτων υπόμνημα με επεξεργασμένες θέσεις για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων της Αγοράς και της πόλης, με την ευκαιρία των επισκέψεών τους για τη Διεθνή Έκθεση.
- Υπομνήματα με θέσεις για τα επί μέρους ζητήματα υποβάλουμε τακτικά σε όλους τους υπουργούς.
- Με καλή γνώση των ζητημάτων και ισχυρές θέσεις συναντηθήκαμε με τον επικεφαλής της Task Force Χορστ Ράιχενμπαχ.
Τα Επιμελητήρια είναι θεσμικά όργανα κάθε οργανωμένης κοινωνίας. Είναι οι θεσμικοί σύμβουλοι των Κυβερνήσεων για τα θέματα της Οικονομίας και της Αγοράς. Δυστυχώς στην Πατρίδα μας ΚΑΜΙΑ Κυβέρνηση δεν συνεργάσθηκε αρμονικά με τα Επιμελητήρια, παρά τις δικές μας πιέσεις και την καλή μας θέληση! Και όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις προχώρησαν σε μέτρα εξόντωσης των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων.